Priznao da je ubio svoju babu i odnio 300 eura

Da je planirao ubistvo dokazuje to što je, maskiran fantomkom i noseći rukavice na rukama, došao do njene kuće u nikšićkom naselju Žirovnica
296 pregleda 49 komentar(a)
Ažurirano: 06.01.2014. 07:48h

Cetinjanin Marko Adžić (31) priznao je juče inspektorima da je u novogodišnjoj noći, u Nikšiću, ubio svoju babu Maksimiju - Maru Raičević (77).

Sagovornik “Vijesti” iz policije kazao je da je Adžić inspektorima ispričao da je iz kuće svoje babe, nakon što je svirepo ubio, uzeo 300 eura.

Inspektori su od prvog dana sumnjali da je upravo Marko Adžić ubio staricu, ali se na njegovo hapšenje čekalo. Policijsku sumnju su osnažile potvrde vještačenja dokaza u Forenzičkom centru.

Tokom višednevne istrage saslušano je više desetina osoba iz naselja Željezara, članovi najuže porodice pokojne Raičević, ali i njene komšije. Krug se sužavao oko Adžića koji je saslušan dan nakon ubistva, kao i njegova majka i brat. Adžić je uhapšen juče u Podgorici.

Iz Uprave policije saopšteno je da policijske aktivnosti, koje su intenzivno preduzimane prethodnih dana, ukazuju na sumnju da je Adžić 31. decembra, između 22.00 i 23.00 časa, došao u kuću svoje babe.

Da je planirao ubistvo dokazuje to što je, maskiran fantomkom i noseći rukavice na rukama, došao do njene kuće u nikšićkom naselju Žirovnica, a zatim nasilno otvorio ulazna vrata kuće i provalio u unutrašnjost, rekli su iz policije.

Policijska rekonstrukcija ukazuje da je starica spavala sama u kući. Unuk je, navodi se, nakon što je provalio u kuću, tupim predmetom, najvjerovatnije kamenom, više puta udario babu u glavu, od čega je ona umrla na licu mjesta.

“M.A. je zatim, sumnja se, izvršio premetačinu i pronašao izvjesnu količinu novca koju je otuđio i potom pobjegao iz kuće”, saopšteno je juče iz Uprave policije.

Sagovornici “Vijesti” iz policije već u prvim danima istrage ispričali su da brojni tragovi koje su inspektori pronašli tokom uviđaja ukazuju na to da je starica, koja je sama živjela u trošnoj kući u naselju Žirovnica, ubijena na svirep način.

Prve indicije ukazivale su na to da je ubica prvo stavio jastuk preko glave starice, a potom je silovito udarao. Upravo ti udarci su bili smrtonosni, jer je na obdukcionom stolu utvrđeno kako je starica preminula usljed preloma kostiju lobanje.

Policajci sumnjaju da je Adžić, nakon što je brutalno ubio majku svoje majke, preko njenog tijela nabacao posteljinu, a potom pokušao da inscenira i požar.

Na osnovu tragova pretpostavlja se da je osumnjičeni upalio sve ringle na šporetu, a potom iznad njih stavio plastične kante. Inspektori vjeruju da vatra u kući starice nije izbila jer je na starom šporetu slabo radila samo jedna ringla, tako da su se kante samo djelimično istopile.

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić, piše u saopštenju UP, od momenta pronalaska leša, preduzimali su intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju ubistva.

“Na licu mjesta je izvršen uviđaj, a o događaju je obaviješten zamjenik višeg državnog tužioca u Podgorici. Prikupljena su obavještenja od više lica i izvršena je pretraga šireg lica mjesta”, piše u saopštenju.

Inspektori su pretragom terena pronašli fantomku i rukavice koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

“DNK analiza izvršena u Forenzičkom centru na rukavicama i fantomki, tokom koje su izdvojeni profili M.A.i M.R, je učinila osnovanom već postojeću sumnju da je upravo M.A. počinio navedeno krivično djelo. Takođe su vještačeni predmeti i tragovi koji su pronađeni tokom pretresa stana M.A. u Podgorici, a na kojima je bilo tragova krvi”, piše u saopštenju policije.

Adžiću, koji je juče nakon hapšenja sproveden u CB Nikšić, na teret se stavlja krivično djelo teško ubistvo iz koristoljublja.

Galerija

Bonus video: