Upis do 20. januara

Djevojke u Podgorici sve zainteresovanije za ragbi

U RK Budućnost sada aktivno trenira 25 momaka i 8 djevojaka, iza kojih su već desetine utakmica u domaćem prvenstvu, domaćim i međunarodnim turnirima i dresu reprezentacije
4 komentar(a)
ragbiu, Foto: Zoran Đurić
ragbiu, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.01.2014. 08:06h

U Ragbi klubu Budućnost u toku je upis novih članova svih uzrasta i polova koji će trajati do 20. januara.

U proteklih 10-ak dana, od kada traje upis, prema podacima iz kluba, prijavilo se oko 20 momaka i 10 djevojaka, raznih uzrasta.

Zainteresovani se mogu prijaviti preko Facebook stranice Ragbi blub Budućnost - Podgorica, ili na mail rfcbuducnost@gmail.com.

Potrebno je poslati ime i prezime, godište i broj telefona.

Budućnost će ove godine osim nastavka crnogorskog prvenstva učestvovati u regionalnoj Jadranskoj ligi, planirano je učešće na nekoliko turnira u regionu, organizovanje svog, a i reprezentacija će, u iščekivanju prijema u evropsku i svjetsku porodicu ragbija, odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.

U zavisnosti od broja i uzrasta prijavljenih biće formirane i mlađe selekcije.

"Kroz ragbi ćete imati priliku da često putujete, a kroz reprezentaciju i da vidite zemlje koje možda nikada ne bi obišli. Dragi Podgoričani i Podgoričanke, ako ste zainteresovani za ragbi, prijavite se. Svi ste dobrodošli, bez obzira na pol i uzrast. Uskoro ćemo vas pozvati na prvi trening za nove članove, gdje ćemo vas upoznati sa ovim sportom i našim klubom", navedeno je u pozivu.

U klubu, osnovanom prije godinu i po, sada aktivno trenira 25 momaka i osam djevojaka, iza kojih su već desetine utakmica u domaćem prvenstvu, domaćim i međunarodnim turnirima i dresu reprezentacije.

"Šta je to ragbi? Ragbi je timski sport, u kome 15 ljudi na terenu radi i diše kao jedan. Ragbi je druženje, putovanje. Ragbi je sport u kome ima mjesta za svakoga, bez obzira na visinu, težinu i brzinu, jer im 15 pozicija u timu i svaka je različita. Ragbi zahtijeva mnogo teškog rada i truda na treninzima, ali ragbi i vraća kroz druženje, putovanja i upoznavanja", navedeno je u pozivu kluba.

Nakon 20. januara svi prijavljeni biće pozvani na prvi trening.

Preporučujemo za Vas