Tužilaštvo se naredne sedmice izjašnjava o istrazi o Šumijevom padu

“Tražimo da se ne emituju pogrešne informacije o istrazi”, rekao je tužilac Patrik Kinsi
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.01.2014. 19:11h

Francusko tužilaštvo i policija, koji istražuju okolnosti skijaške nesreće sedmostrukog šampiona Formule 1, Njemca Mihaela Šumahera, saopštiće sredinom naredne sedmice kako teče istraga o toj nesreći, izjavio je danas tužilac Albervila Patrik Kinsi.

“Održaćemo zajedno s policijom, koja se bavi istragom, konferenciju za novinare o toku istrage. Tačan datum konferencije biće saopšten za 24 časa”, rekao je Kinsi i dodao će biti održana u Palati pravde Albervila kod Liona.

On je za agenciju AP rekao da namjerava da nabavi video snimak Šumaherove nesreće, koji je jedan skijaš navodno snimio mobilnim telefonom.

Magazin “Špigl” je sinoć objavio da se neimenovani 35-godišnjak javio redakciji i da je rekao da posjeduje snimak Šumaherove nesreće.

On je rekao da je “uhvatio” video kada je smartfonom snimao svoju devojku na skijalištu Meribel, 29. decembra.

“U međuvremenu, tražimo da se ne emituju pogrešne informacije o istrazi. Porodica Šumaher takođe traži da je mediji ne uznemiravaju”, dodao je tužilac.

Sedmostruki šampion Formule 1 je u veštačkoj komi od prošle nedjelje, kada je povredio glavu dok se u skijalištu Meribel u Francuskoj skijao van označene staze zajedno sa 14-godišnjim sinom.

On je od tada dva puta operisan i nalazi se u kritičnom, ali stabilnom stanju.

Bonus video: