Nikšić: Zbog sumnje da je ubio staricu uhapšen Marko Adžić

Već prvog dana policija je sumnjala da je Adžić u novogodišnjoj noći počinio svirepo ubistvo, ali se za njegovo hapšenje da stignu nalazi vještačenja iz Forezničkog centra
335 pregleda 86 komentar(a)
Ažurirano: 05.01.2014. 18:44h

Nikšićka policija uhapsila je Cetinjanina Marka Adžića (31), zbog sumnje da je u noći između 31. decembra i 1. januara u naselju Žirovnica ubio svoju babu Maksimiju Maru Raičević (77).

Kako je saopšteno iz Uprave policije DNK analiza učinila je osnovanom sumnju da je Adžić osumnjičen za teško ubistvo iz koristoljublja.

"Policijske aktivnosti, koje su intenzivno preduzimane prethodnih dana, ukazuju na sumnju da je M.A. počinio krivično djelo 31. decembra 2013. godine, između 22 i 23 časa, na način što je, po prethodnom planu, maskiran fantomkom i noseći rukavice na rukama, došao do kuće M.R. u Žirovnici – Opština Nikšić, gdje je nasilno otvorio ulazna vrata kuće i provalio u unutrašnjost dok je M.R. spavala. M.A. je potom, kako se sumnja, tupim predmetom – najvjerovatnije kamenom, M.R. zadao više udaraca u predjelu glave, od kojih je ona na licu mjesta preminula. M.A. je zatim, sumnja se, izvršio premetačinu i pronašao izvjesnu količinu novca koju je otuđio i potom pobjegao iz kuće", saopšteno je iz Uprave policije.

Kuća u kojoj je pronađeno beživotno tijelo Maksimije Raičević

Dodaje se da je policija pretragom terena, pronašla i izuzela fantomku i rukavice koji su upućeni u Foreznički centar radi vještačenja.

"DNK analiza izvršena u Forenzičkom centru na rukavicama i fantomki, tokom koje su izdvojeni profili M.A.i M.R, je učinila osnovanom već postojeću sumnju da je upravo M.A. počinio navedeno krivično djelo", saopšteno je iz policije.

Već prvog dana policija je sumnjala da je Adžić u novogodišnjoj noći počinio svirepo ubistvo, ali se za njegovo hapšenje čekalo da stignu nalazi vještačenja iz Forezničkog centra u Danilovgradu.

Adžić je prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" pao na poligrafskom ispitivanju što je pojačalo sumnju policije da je upravo on prvo stavio jastuk preko glave starice, a potom je najmanje dva puta silovito udario u glavu.

Upravo ti udarci su bili smrtonosni, jer je na obdukcionom stolu utvrđeno da je starica preminula usljed preloma kostiju lobanje i nagnječenja mozga.

Galerija

Bonus video: