Šifrin najbrža u Bormiju

Ona je bila vodeća i nakon prve vožnje, a do pobjede došla je u vremenu dva minuta i 41 stotinku. To je njena druga pobjeda ove sezone, ukupno šesta u Svjetskom kupu
55 pregleda 0 komentar(a)
Mikaela Šifrin, Foto: Beta AP
Mikaela Šifrin, Foto: Beta AP
Ažurirano: 05.01.2014. 13:07h

Amerikanka Mikaela Šifrin pobjednica je četvrtog slaloma sezone koji je za Svjetski kup alpskih skijašica vožen danas u Bormiju.

Ona je bila vodeća i nakon prve vožnje, a do pobjede došla je u vremenu dva minuta i 41 stotinku.

To je njena druga pobjeda ove sezone, ukupno šesta u Svjetskom kupu.

Šifrin, koja ove sezone ima i slalomsku pobjedu u Leviju, za 13 stotinki bila je brža od drugoplasirane Šveđanke Marije Pjetil Holmer.

Francuskinja Nastasija Noens sa 62 stotinke zaostatka osvojila je treće mjesto i prvi put u karijeri plasirala se na pobjedničko postolje u Svjetskom kupu.

Na četvrtom mjestu završila je Austrianka Bernadet Šild, peta je bila Kanađanka Mari-Mišel Ganjo, a šesta Marlis Šild iz Austrije.

Slovenka Tina Maze nastup je završila na 24. mjestu. Šifrin je zadržala vođstvo u plasmanu slaloma sa 302 boda i ima 62 više od drugoplasirane Marlis Šild.

Ganjo je treća sa 180 bodova.

U generalnom plasmanu Svjetskog kupa čelnu poziciju zauzima Hefl-Riš sa 611 bodova i ima dva više od drugoplasirane Tine Vajrajter iz Lihtenštajna.

Na trećem mjestu je Ana Feninger sa 597 bodova. Bormio će sjutra biti domaćin slaloma skijaša.

Bonus video: