Budva: 20 momaka tukli sinove Đurišić i Nuhodžića

Tuča se dogodila kada je gotovo 20 momaka iz Podgorice, uglavnom maloljetnika u vidno alkoholisanom stanju, nasrnulo na dvojicu mladića
846 pregleda 0 komentar(a)
parking, Budva, Foto: Arhiva "Vijesti"
parking, Budva, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.01.2014. 07:48h

U masovnoj tuči koja se prekjuče oko tri sata iza ponoći dogodila na parkingu Zeta filma u centru Budve, povrijeđeni su Podgoričani Luka Đurišić i Amar Nuhodžić

Tuča se dogodila kada je gotovo 20 momaka iz Podgorice, uglavnom maloljetnika u vidno alkoholisanom stanju, nasrnulo na dvojicu mladića koji su se vraćali sa novogodišnjeg provoda. Inače, Luka Đurišić je sin ministarske odbrane Milice Pejanović-Đurišć, a Amar Nuhodžić je sin poslanika Demokratske partije socijalista i predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludina Nuhodžića.

Njih dvojica su u masovnoj tuči zadobila lakše tjelesne povrede, a cijeli slučaj policija je procesuirala. Iz Uprave policije “Vijestima nedjeljom” je potvrđeno da su sinovi funkcionera povrijeđeni.

“Nakon tuče većina učesnika je privedena u budvansku stanicu policije i od njih su uzete izjave. Izjave su uzete i od Đurišića i Nuhodžića. Događaj je kvalifikovan kao prekršaj”, rečeno je sinoć iz Uprave policije.

"Izjave su uzete i od Đurišića i Nuhodžića. Događaj je kvalifikovan kao prekršaj”, rečeno je sinoć iz Uprave policije

“Vijestima nedjeljom” je iz više izvora potvrđeno da je do tuče došlo nakon razmirica između dvije grupe mladića, koji su se provodili na istom mjestu.

Obračun je kulminirao na velikom parkingu u centru grada. Nakon što je došlo do opšte tuče, nekoliko taksista koji su bili u blizini pokušalo je da reaguje, a ubrzo je na lice mjesta stigla i policija koja je patrolirala gradom.

U tuči nije došlo do težih povreda, iako su Đurišić i Nuhodžić primili nekoliko udaraca. Prema riječima očevidaca, tuča je bila žestoka i u njoj je učestvovalo više od 20 momaka.

Sagovornik “Vijesti” iz policije rekao je da inspektori ispituju kako su maloljetnici došli u kontakt sa alkoholom, imajući u vidu da je svuda u lokalima i supermarketima bilo jasno stavljeno do znanja vlasnicima da se moraju poštovati zakonska pravila, te da će inspekcijske službe reagovati i zatvaranjem ugostiteljskim objekata, ukoliko utvrde da se pravila krše.

“Vijesti” juče nijesu uspjele stupiti u kontakt sa ministarkom odbrane Pejanović- Đurišić.

Nuhodžić, čiji je sin povrijeđen u tuči na posljednjim lokalnim izborima u Budvi bio je glavni koordinator DPS-a za metropolu turizma.

Bonus video: