Odbojkaše Srbije još set dijeli do Svjetskog prvenstva u Poljskoj

Izabranici crnogorskog trenera Igora Kolakovića pobijedili su večeras u Nišu selekciju Sloveniju sa 3:0 (25:20, 25:19, 26:24)
3 komentar(a)
Odbojkaši Srbije, Foto: Cev.lu
Odbojkaši Srbije, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 04.01.2014. 23:06h

Još mali korak dijeli odbojkaše Srbije od plasmana na Svjetsko prvenstvo, koje se od 3. do 21. septembra održava u Poljskoj – izabranici crnogorskog trenera Igora Kolakovića pobijedili su večeras u Nišu selekciju Sloveniju sa 3:0 (25:20, 25:19, 26:24), u utakmici drugog kola Grupe J treće runde kvalifikacija za SP.

Srbija je u prvom kolu bila bolja od Makedonije 3:0.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bili su Miloš Nikić i Aleksandar Atanasijević sa po 14 poena, dok je Nikola Kovačević zabilježio 12.

U selekciji Slovenije istakao se Mitja Gasparini sa 14 poena.

Srbiji je u posljednjem kolu protiv Portugala (danas je pobijedio Makedoniju 3:0), sjutra od 18 časova, potrebno da osvoji jedan set da izbori vizu za SP.

"Utakmica je bila izuzetno teška za nas, juče nismo imali dobru uvertiru za večerašnji meč, iako smo pobijedili 3:0. Igrali smo jako dobro, od prve lopte smo bili bukvalno na svakoj, igrali smo sa mnogo više koncentracije, nego što smo očekivali da ćemo imati večeras", rekao je Kolaković, i dodao da još ništa nije gotovo i da se nada da će Srbija sjutra protiv Portugala odigrati dobru utakmicu i izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo.

Bonus video: