Šumaher imao kameru na kacigi, porodica je predala istražiteljima

Istražioci se nadaju da će kamera otkriti okolnosti u kojima se dogodila nesreća, naveo je jedan izvor za novinsku agenciju AFP, prenosi BBC
1 komentar(a)
Mihael Šumaher, Foto: Reuters
Mihael Šumaher, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.01.2014. 13:09h

Francuski mediji prenose najnovije informacije prema kojima je svjetski šampion Formule 1 Mihael Šumaher prije nesreće na skijanju u Francuskoj na kacigi imao kameru, koja je vjerovatno simila pad Njemca, poslije kojeg je on teško povrijeđen, navodi Medio.rs.

Ne zna se da li je kamera bila uključenja u momentu nesreće, ali policajci koji se nalaze na klinici u Grenoblu, gdje se ljekari danima bore za život proslavljenog sportiste, razgovarali su sa Šumaherovim sinom Mikom, koji bi trebalo da ispriča kako je došlo do nesreće.

Verzija koja je do sada poznata govori da sedmostruki šampion Formule 1 prije pada koji je doveo do teških povreda glave nije skijao po stazama francuskih Alpa, već je pomagao prijatelju.

Istražioci se nadaju da će kamera otkriti okolnosti u kojima se dogodila nesreća, naveo je jedan izvor za novinsku agenciju AFP, prenosi BBC.

Vijesti o postojanju kamere objavljena je u petak kasno poslijepodne.

AFP navodi da je porodica Mihaela Šumahera predala kacigu i kameru istražiteljima u cilju sprovođenja istrage.

Ovu vijest je danas potvrdila menadžerka sedmostrukog svjetskog šampiona Sabine Kem.

"Kameru sa kacige porodica je predala dobrovoljno. Nije tačno da je to urađeno protivno željama porodice. Molimo vas da poštujte privatnost porodice... U dogovoru sa ljekarima koji leče Mihaila, ne očekuje da će biti konferencije za medije prije ponedjeljka", navela je Kem.

Kem je saopštila i da je zdravstveno stanje Šumahera i dalje kritično, ali stabilno.

Ona je, takođe, zatražila od medija da poštuju privatnost porodice Šumaher.

Šumaher je u vještačkoj komi od nedjelje kada je povrijedio glavu dok se u skijalištu Meribel u Francuskoj skijao van označene staze zajedno sa 14-godišnjim sinom.

Bonus video: