SDT istražuje zaplijenu cigareta: Ispituju vezu sa ranijim švercerima

Šleper sa cigaretama bez akciznih markica navodno je napustio Luku Bar i krenuo prema glavnom gradu, kada ga je presreo SPO. Istraga Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) je u toku, a juče su saslušana dvojica osumnjičenih
166 pregleda 3 komentar(a)
zaplijena cigareta, osumnjičeni, Foto: Boris Pejović
zaplijena cigareta, osumnjičeni, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.08.2018. 16:13h

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) istražuje da li je posljednja zapljena cigareta, nakon koje je uhapšeno četiri lica, povezana sa nekom ranijom, saznaju “Vijesti”.

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) su u četvrtak veče, na putu između Bara i Podgorice, zaplijenili pun kamion švercovanih cigareta.

Tom prilikom uhapšeni su Barani Dragan Šušter i Radovan Brajković, kao i Podgoričanin Stefan Vujačić. Dan kasnije uhapšen je i četvrti osumnjičeni P. M. Svi su saslušani u prostorijama SDT-a.

Iz SDT-a od petka nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti”, a iz Uprave policije je saopšteno da se uhapšeni sumnjiče za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje.

Šleper sa cigaretama bez akciznih markica navodno je napustio Luku Bar i krenuo prema glavnom gradu, kada ga je presreo SPO. Istraga Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) je u toku, a juče su saslušana dvojica osumnjičenih. Iz Uprave policije saopšteno je da je oduzeto oko 65 hiljada šteka cigareta bez akciznih markica, a ukupne vrijednosti od oko 1,4 miliona eura.

Službenici SPO su, kako je saopšteno iz UP, u Sotonćima blizu Bara, kontrolisali šleper marke „iveco“, koji je u vlasništvu preduzeća iz Bara i tom prilikom su pronašli i oduzeli sporne cigarete.

To je bila prva velika zapljena cigareta od avgusta prošle godine, kada je zbog drastičnog povećanja akciza, značajno poraslo crno tržište duvanskih proizvoda. Prema informacijama “Vijesti” istraga je nastavljena u skladištima slobodne zone u Luci Bar, gdje su, prema sumnjama, utovarene te cigarete, ali rezultati provjere skladišta još nijesu poznati.

Sudija za istragu podgoričkog Višeg suda odredio je pritvor do 30 dana za sve osumnjičene u poslednjem slučaju navodnog krijumčarenja cigareta.

Bonus video: