Perišić počeo prikupljanje bodova za Tokio

0 komentar(a)
Nikola Perišić, Foto: Streljački savez Crne Gore
Nikola Perišić, Foto: Streljački savez Crne Gore
Ažurirano: 06.08.2018. 15:45h

Crnogorski strijelac Nikola Perišić zauzeo je 61. mjesto u konkurenciji 96 takmičara na Evropskom prvenstvu u austrijskom Lebersdorfu, i bio je najbolje plasiran od trojice naših strijelaca.

Novljanin je prvog dana imao odličan nastup jer je pogodio 48 od ukupno 50 meta koliko se i pucalo prvog dana, saopšteno je iz Streljačkog saveza Crne Gore.

U gotovo tropskim uslovima-neuobičajenim za Austriju, Perišić potvrdio je svoj najbolji rezultat na najvećim takmičenjima i rezultatom od 114 golubova počeo prikupljanje MQS bodova za Crnu Goru za Olimpijske igre u Tokiju 2020.godine. MQS su, inače, rezultati na osnovu kojih zemlja učesnica ostvaruje mogućnost da se nađe na najvećoj sportskoj pozornici na svijetu", navodi se u saopštenju Streljačkog saveza.

"Perišić je prvog dana počeo odlično, da bi drugog dana nastavio solidno, a finiširao u najboljem stilu. Ako se osvrnemo na okolnosti koje su uticale na njegovu pripremu, da je na Evropsko Prvenstvo otišao praktično bez treninga, jer je nedavno nevrijeme uništilo elektroniku na strelištu Kameno, ovo je rezultat za svaku pohvalu i pažnju", saopšteno je SSCG.

Ivo Stanišić i Jovica Marković su takmičenje završili sa po 111 pogodaka, na 73, odnosno 74. mjestu.

"Stanišić i Marković su su prvog dana ostvarili za njih skromnih 43, odnosno 45 pogodaka. Drugog dana takmičenja viđeno je bolje i samopouzdanije izdanje obojice, ali i izuzetno uzbudljiva završnica i finale u ovoj disciplini. Njihov rezultat je, nažalost, tik ispod MQS norme, ali su u završnici pokazali da im je nedostajalo malo sportske sreće za bolji rezultat", navode iz SSCG.

Zlato je osvojio Slovenac Bostjan Maček, srebro Hrvat Anton Glasnović, koji su, kako se navodi, česti gosti na strelištima u Heceg Novom i Budvi, a "pripreme i podrška koju ovi strijelci dobijaju, za sada su iznad mogućnosti crnogorskog streljaštva". Bronzu je osvojio Čeh Lirži Liptak.

Bonus video: