Šumaher u komi dočekao 45. rođendan

Stanje legende Formule 1, koji se u bolnici u Grenoblu bori za život, i dalje je nepromijenjeno, jer je rođendan dočekao u stanju indukovane kome
0 komentar(a)
Navijači Ferarija, Foto: Beta AP
Navijači Ferarija, Foto: Beta AP
Ažurirano: 03.01.2014. 12:37h

Mihael Šumaher danas slavi 45. rođendan, svakako ne kako bi poželio - stanje legende Formule 1, koji se u bolnici u Grenoblu bori za život, i dalje je nepromijenjeno, jer je rođendan dočekao u stanju indukovane kome.

Ljekari su potvrdili da je Šumaher u stabilnom, ali i dalje kritičnom stanju poslije dvije operacije na glavi.

Stručnjaci predviđaju da bi za dva dana on mogao na kratko da bude probuđen iz kome.

Na Univerzitetskoj klinici u Grenoblu uz Šumahera je njegova porodica, supruga Korina, djeca Mik i Djina Marija, otac Rolf i brat Ralf, koji su zahvalili svima na podršci.

"Želimo da zahvalimo svim ljudima iz cijelog svijeta koji su nam pružili podršku. Svi znamo da je Mihael pravi borac i da neće odustati", stoji na službenoj stranici sedmostrukog svjetskog prvaka.

Mediji navode da je u Grenoblu i dalje veliki broj novinara iz cijelog svijeta, a tim Ferari, u čijem bolidu je Šumaher osvojio pet šampionskih titula, najavio je da će u petak održati "tihi skup" ispred bolnice da obilježi rođendan legendarnog asa.

Nekoliko desetina navijača Ferarija održalo je danas bdijenje ispred bolnice u Grenoblu.

"Navijači Ferarija su svi kao braća, a sada moramo da budemo kao jedan. Ovde smo da proslavimo Šumaherov rođendan, ali i da ga podržimo u borbi za život", rekao je novinarima navijač koji se predstavio kao Karlo Buskini.

Navijači su bili obučeni u crvene Ferarijeve dresove, a nosili su transparent na kojem je pisalo: "Šumi, naše misli su uz tebe i tvoju porodicu".

Šumaher je u nedjelju na skijanju u francuskom centru Meribel zadobio teške povrede, kada je pao i glavom udario u stijenu. Ljekari bolnice u Grenoblu bore se za njegov život.

Bonus video: