Stanje Šumahera nepromijenjeno

Mihael Šumaher je i dalje je u komi u bolnici u Grenoblu i njegovo stanje je nepromijenjeno u odnosu na utorak
1 komentar(a)
Mihael Šumaher, Foto: Reuters
Mihael Šumaher, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.01.2014. 12:38h

Svjetska sportska ikona, Mihael Šumaher, i dalje je u komi u bolnici u Grenoblu i njegovo stanje je nepromijenjeno u odnosu na utorak. Sedmostruki svjetski prvak u Formuli 1, Šumaher, je na skijanju 30. decembra u Meribelu udario u glasvom u stijenu, ali je uprkos podatku da je nosio zaštitnu kacigu doživio teške i po život opasne povrede.

Šumaheru su obavljene dvije operacije, nakon kojih su ljekari saopštili da je njegovo stanje stabilno, ali nijesu prognozirali ishod najvažnije borbe 44-godišnjeg automobilskog asa.

Ljekari se danas nijesu zvanično oglašavali, a ranije su naglasili da će medije o stanju Šumahera obavijestiti tek kada bude nekog pomaka u ozdravljenju velikog šampiona. Menadžer slavnog asa, Sabina Kem je objasnila da jer Šumaher nesrećno pao u želji da pomogne drugu iz grupe koja je skijala tog dana na padinama Meribela.

"Jedan njegov prijatelj je izgubio kontrolu i završio je u snijegu između dozvoljene plave i opasne crvene zone. U želji d apomogne prijatelju Šumaher je skijaom naletio na kamen, pri čemi je izgubio kontrolu i udario u stijenu. Baš nije imao sreće, pošto nije skijao brzo", naglasila je Kem.

Bonus video: