Kako da umanjite stres tokom praznika?

Dokazano je da muzika umanjuje nivo stresa, krvnog pritiska i srčanog ritma...
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.01.2014. 08:07h

Ma koliko ljudi uživali u prazničnim danima, to je ujedno i vrijeme kada su pod velikim stresom zbog porodičnih okupljanja i kupovine poklona.

Evo nekih načina koji će vam pomoći da umanjite taj stres.

1. Završite sve na vrijeme

Malo je stvari koje su stresne kao jurcanje po tržnom centru radi kupovine poklona u posljednjem trenutku. Poštedite sebe nepotrebnog stresa i obavite kupovinu ranije.

2. Neka neko drugi kuva

Sve žene žele da budu elegantne i graciozne za praznike, ali je to teško postići ukoliko treba i da spreme cijelu prazničnu trpezu. Prepustite spremanje hrane nekom drugom, a vi se dotjerajte i uživajte u praznicima.

3. Smanjite unos kofeina

Dokazano je da kofein neke ljude čini nervoznim i samim tim povećava stres.

4. Napravite prazničnu muzičku listu

Dokazano je da muzika umanjuje nivo stresa, krvnog pritiska i srčanog ritma. Napravite svoju muzičku listu uz koju ćete se opustiti.

5. Kvalitetno vrijeme sa porodicom

Praznici su vrijeme kada je cijela porodica na okupu. To treba da iskoristite i maksimalno uživate.

6. Naspavajte se

Ljepota prazničnog odmora je ta što konačno možete da se naspavate. Umjesto da svako veče kasno ležete, lezite ranije, a ranije se i probudite. Bićete mnogo odmorniji i raspoloženiji.

7. Praznični duh

Najbolji način da se oslobodite stresa je da ga zaboravite. To ćete uspjeti jedino ako vas obuzme praznični duh. Okitite kuću, idite na klizanje ili gledajte novogodišnje filmove.

Galerija

Bonus video: