Masovna tuča na Zabjelu: Povrijeđeno pet policajaca, četvoro uhapšenih

U kafiću "Liberty" nešto prije 23 sata došlo je do masovne tuče, koja se kasnije nastavila i ispred kafića
390 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.01.2014. 17:48h

Petorica policajaca dočekali su Novu godinu u Urgentnom centru nakon što su povrijeđeni dok su pokušavali da spriječe masovnu tuču ispred kafića “Liberty ” na Zabjelu.

Zbog sumnje da su u novogodišnjoj noći pesnicama napali policajce uhapšeni su Petar Pejović (20), Nikola Bogojević (19), Savo Bušković (33), Božidar Petrović (24) i Jovan Nešković (22).

Oni su nakon saslušanja u Osnovnom tužilaštvu u Podgorici, pušteni na slobodu.

Njih petorica se sumnjiče da su, 31. decembra 2013. oko 23 sata, nakon masovne tuče, nasrnuli na ekipu policije, koja je bila pozvana da interveniše.

Iz Uprave policije saopšteno je da su policajci povrijeđeni prilikom intervencije, a jedan od službenika je čak zadobio i te žak potres mozga.

“Povrede je zadobilo pet policijskih službenika, od toga jedan tešku tjelesnu povredu u vidu potresa mozga, dok su četvorica zadobila lakše tjelesne povrede”, kazao je Ljubiša Bulatović, šef smjene OKC-a Uprave policije.

Bulatović je na konferenciji za novinare rekao da su prema policajcima bacane flaše, čaše i drugi predmeti, kao i da ih je napalo više osoba.

“Brzom i efikasnom intervencijom policijskih službenika spriječen je veći incident”, kazao je on.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", nakon što je policiji prijavljena tuča u tom kafiću, ekipe podgoričke policije došle si u "Liberty", a zavađeni mladići nasrnuli su na njih.

Očevici iz zgrade u kojoj se nalazi kafić "Vijestima" su ispričali da ih je uznemirila buka i da su vidjeli da su prvo došla dva policijska automobila.

“Vrlo brzo, nakon što su policajci napadnuti u kafiću, ispred zgrade bilo je šest policijskih automobila, ali i vozila Hitne pomoći”, ispričao je “Vijestima” očevidac.

Osim policajaca u tuči je povrijeđeno i nekoliko gostiju kafića, rečeno je iz policije.

Povrijeđenima je u Urgentnom bloku Kliničkog centra ukazana pomoć.

Trijeznili 14 vozača poslije dočeka

U novogodišnjoj noći policija je u Crnoj Gori, osim masovne tuče u kafiću "Liberty" registrovala svega šest narušavanja javnog reda i mira.

“Imajući u vidu da nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, kao ni narušavanja koja bi izazvala veću uznemirenost građana, možemo ocijeniti stanje bezbjednosti u Crnoj Gori kao povoljno", kazao je Bulatović.

On je dodao da se u novogodišnjoj noći u Crnoj Gori dogodilo 11 saobraćajnih nezgoda u kojima su dvije osobe teže, a pet lakše povrijeđeno.Iste noći policija je oduzela 24 vozačke dozvole, a 14 osoba novogodišnju noć provelo je na triježnjenju u policiji, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Galerija

Bonus video: