Ukrao novac, pa cijelu kafanu čašćavao pićem?

Aleksandru Raduloviću se sudi zbog optužbe da je 3. juna prijatelju Medojeviću iz porodične kuće ukrao oko 70.000 eura
59 pregleda 21 komentar(a)
Aleksandar Radulović, Foto: Jadranka Ćetković
Aleksandar Radulović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 31.12.2013. 11:28h

"Pohlepa. To je jedina srećna okolnost u oholoj krađi Podgoričanina Aleksandra Radulovića, koji je iz kuće prijatelja Dušana Medojevića u Mojkovcu, ukrao više desetina hiljada eura, iako mu je dugovao 80.000”, kazao je advokat Rajko Božović.

Božović je to kazao u završnim riječima u bjelopoljskom Osnovnom sudu, gdje se Raduloviću sudi zbog optužbe da je 3. juna prijatelju Medojeviću iz porodične kuće ukrao oko 70.000 eura.

Božović je istakao je pitanje da li bi Radulović ikada bio oktriven da je, poslije krađe novca iz zamrzivača i šporeta, mogao da “odoli” novcu u metalnim apoenima oko 100 eura, koji se nalazio u pepeljari u sobi.

Upravo ta "sitnica" upala je u oči Dušanovoj suprugi Dušanci, kada se tog popodneva vratila sa bjelopoljske pijace, gdje decenijama radi.

I ona i njen suprug Dušan, kazali su za "Vijesti" "da nikom ne bi palo na pemet da iz čista mira provjerava novac, tim prije što kuća nije ni bila obijena".

Božović je podsjetio da je Radulović skovao plan - najprije se sprijateljio sa Medojevićima, predstavljajući lažno sebe kao nekog ko ima lokal i stan, da bi potom prijatelja namamio u Podgoricu, kako bi mu navodno vratio novac koji mu je dugovao.

Umjesto toga, tvrdi advokat, Radulović se ujutro rano vratio u Mojkovac, ukrao novac, a potom se opet našao sa Dušanom u Podgorici, čašćavajući cijelu kafanu pićem.

Konstatovao je da je Radulović našao je i siromašnog drugooptuženog Ajdina Ajdinija, kojeg je na prevaru nagovorio da mu kopira ključ od prijateljeve kuće, objašnjavajući da je to ključ od njegove djevojke.

I on, ali i drugi branjenik oštećenog Ljubiša Božović, tvrde da nesumnjivo dokazano da je saučesnik u svim Radulovićevim nedjelima, njegova djevojka A. B.

Branjenik Ajdinija, Božina Banović, kazao je da se nadao da će tužilaštvo Ajdinija osloboditi krivice za umišljaj, jer je iskazima svih svjedoka potvrđeno da on sa svojim psihomotornim stanjem nije počinio djelo koje mu se stavlja na teret.

"Ajdini je u Mojkovac došao jer mu je Radulović navodno obezbijedio posao oko izrade neke ograde. Nedvosmisleno je utvrđeno da je Ajdini mislio da kopira ključ od djevojke, što je i posvjedočio na sudu“, kazao je Banović i zatražio oslobađajuću presudu za Ajdinija.

Nakon iznošenja odbrane Ajdinijevog advokata odbrana i oštećeni odustali su od krivičnog gonjenja Ajdinija.

Branjenik optuženog, advokat Arsenije Kljejević kazao je da nije dokazano djelo koje se Raduloviću stavlja na teret.

Presuda će biti izrečena danas.

"Strijelja salom"

Advokati oštećenog, u završnim riječima osvrnuli su se na ponašanje Radulovića.

"Kakvo je njegovo ponašanje i držanje poslije učinjenih djela pokazuje i to što je njegov pogled strijelja salom i što se ne libi i da fizički zaprijeti oponentima, na poslednjem pretresu i novinarki Vijesti", kazao je Ljubiša Božović.

Radulović je na prethodnom pretresu prijetio novinarki "Vijesti" - da pazi šta piše, a kada ga je sudija upozorio, "ispravio" se, dodavši da je prijetio tužbom.

Bonus video: