Crnogorski atletičari u Pljevljima bruse formu za EP u Berlinu

56 pregleda 0 komentar(a)
Atletska paraolimpijska reprezentacija Crne Gore, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Atletska paraolimpijska reprezentacija Crne Gore, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Ažurirano: 06.08.2018. 08:47h

Atletska paraolimpijska reprezentacija Crne Gore boravi u Pljevljima u okviru završnih priprema za nastup na Evropskom prvenstvu, koje će se od 20. do 26.avgusta održati u Berlinu, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.

U pratnji trenera Veljka Čegara i Igora Tomića, na desetodnevnim pripremama završnu formu brusi šest atletičara, koji će u Berlinu nastupiti u čak deset disciplina - Marijana Goranović (F41 - kugla, disk), Maja Rajković (F54 - kugla, koplje), Radmilo Baranin (F3 - kugla, koplje), Danilo Gojković (F34 - koplje), Mirnes Ramović (F11 - kugla, disk) i Miloš Ranitović (T12 - skok u dalj).

"Vremenske prilike u uslovi za rad su odlični, novi atletski kompleks na stadionu "pod Golubinjom" je pravo bogastvo. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalimo predstavnicima Opštine Pljevlja, Centra za sport i rekreaciju i SC "Ada", našim prijateljima iz Udruženja paraplegičara Pljevlja i atletskim prijateljima iz AK "Rudar", Budu Jestroviću i olimpijcu Slaviši Vranešu koji su se potrudili da svaki detalj bude pristupačan i dostupan našim sportistima. Siguran sam da će naši paraolimpijci spremno dočekati Berlin, gdje ih očekuje težak zadatak, odbrana tri medalje koje su Baranin i Goranovićeva osvojili prije dvije godine u Grosetu", rekao je Igor Tomić.

Bonus video: