Tri velike nesreće koje su obilježile život Mihaela Šumahera

Nesreću na skijanju, Šumaher je doživio samo nekoliko dana prije 44. rođendana
96 pregleda 4 komentar(a)
Mihael Šumaher, Foto: Reuters
Mihael Šumaher, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.12.2013. 11:56h

Mihael Šumaher, 43-godišnji legendarni njemački vozač i sedmorostruki prvak u Formuli 1, u karijeri je imao nekoliko velikih nesreća.

Na Velikoj nagradi Velike Britanije u Silverstonu 1999. godine Šumaher je već u prvom krugu u krivini Stowe pri brzini od 107 km/h udario direktno u zid. Zadobio je dvostruki prelom desne noge uz obilno krvarenje. Ipak, uspješno se oporavio i vratio na stazu i u sljedećih nekoliko sezona ispisao istoriju Formule 1.

Novu veliku nesreću Mihael je doživio deset godina poslije kada je pao s motora i povrijedio vratne pršljenove. Iako je prilikom pada glavom udario u stazu, kaciga ga je spasila, pa je iz bolnice otpušten vrlo brzo.

Samo nekoliko dana prije 45. rođendana (rođen 3. januara 1969) legendarni Njemac doživio je novu nesreću. Ovog puta pao je na skijanju u francuskom Meribelu. Zadobio je teške povrede glave, a ljekari tvrde da do bolnice ne bi ni stigao da nije imao kacigu.

Iako je stanje nakon povrede na skijanju kritično, nadamo se da će Šumaherov sportski duh nadjačati i ovu nesreću i da će uskoro izići iz bolnice.

Bonus video: