Jasmin Ećo slučajna žrtva obračuna u diskoteci "Face"

Marko Miljanić osumnjičen za smrt Jasmina Eća (24) ispred diskoteke „Face”
689 pregleda 51 komentar(a)
Ažurirano: 30.12.2013. 09:54h

Dvadesetdevetogodišnji Marko Miljanić iz Nikšića, uhapšen je juče zbog sumnje da je u noći između subote i nedjelje ubio sugrađanina Jasmina Eća (24). Njegov deset godina mlađi brat Dragan Miljanić uhapšen je zbog nanošenja teških tjelesnih povreda Miodragu Zoriću (23) iz Nikšića.

Dragan Miljanić osumnjičen je da je oko dva sata iza ponoći, u masovnoj tuči ispred diskoteke “Face”, u centru grada, nožem usmrtio Eća.

Mlađi Miljanić, koji je u istoj tuči, više puta metalnom šipkom udario Zorića u predjelu glave i grudi, u petak je izašao iz spuškog zatvora na vikend.

Zoriću su u nikšićkoj bolnici konstatovane teške povrede, a nakon ukazane ljekarske pomoći, prevezen je u Klinički centar u Podogorici i van je životne opsnosti.

“Ima teže povrede kostiju lica, ali je stanje stabilno. Pregledali su ga specijalisti i prema njihovom izvještaju očekujemo pozitivan ishod”, kazao je “Vijestima” Zvonko Pavićević, ljekar KC.

Pozadina masovne tuče, koja je započela u diskoteci zasad je nepoznata. Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” u “Faceu” je tokom noći, u kratkom razmaku, bilo više tuča, a Ećo je zapravo stradao iako nije imao veze sa tim obračunima.

“Zbog nekoliko tuča koje su se dogodile u kratkom razmaku intervenisalo je obezbjeđenje i sve zavađene grupe izbacili su van. Eća je, dok je izlazio iz lokala, Miljanić ubo nožem, misleći da je jedan od mladića iz grupe sa kojom se sukobio”, ispričao je sagovornik “Vijesti”.

Diskoteka "Face" u Nikšiću, Foto: Ivan Petrušić

Ubod nožem bio je koban za Eća. Mladić je preminuo na putu do nikšićke bolnice.

Braća Miljanić su nakon tuče pobjegli , Marko je uhapšen juče oko 9 sati ujutro, a Dragan nekoliko sati kasnije.

U saopštenju Uprave policije piše da su inspektori pretresom njihovog stana pronašli predmete i tragove koji će se vještačiti u danilovgradskom Forenzičkom centru.

Braća Miljanić sinoć oko 20 časova saslušani su u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici nakon čega im je određen pritvor.

Dragan, koji je u petak, dan prije nego je počinio novo krivično djelo, pušten iz zatvora na slobodne dane, prije par godina, kao maloljetnik, privođen je zbog ranjavanja nožem u Vardarskoj ulci u Nikšiću. Policiiji je od ranije poznat i njegov stariji brat Marko.

Sagovornik “Vijesti” iz uprave spuškog zatvora sinoć je kazao da je Dragan Miljanić i ranije, zbog dobrog vladanja, koristio povoljnosti i izlazio na vikend. Ovog puta, dobio je sedam slobodnih dana, do 3. januara.

Opet pogrešna procjena u ZIKS-u

Dragan Miljanić nije jedini zatvorenik koji nije opravdao procjenu zatvorskih službi. Krajem novembra, osuđenik B. B. (33), u blizini starog zatvora Jusovača raznio se bombom, par minuta nakon što je pokušao da opljačka prodavnicu. On je, mjesec ranije dobio nagradno odsustvo a u bjekstvu je bio od 1. novembra, kada se trebalo da se vrati u zatvor.

Galerija

Bonus video: