Stvari koje treba da izbacite iz kupatila

Otkrivamo vam kojih bi pet stvari trebali čim prije izbaciti iz kupatila kako biste održali higijenu
146 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2013. 13:49h

Higijena je veoma važna za zdravlje, a posebnu pažnju bi trebali posvećivati higijeni kupatila. U kupatilu se može naći mnogo bakterija na raznim mjestima, što može ugroziti vaše zdravlje.

Otkrivamo vam kojih bi pet stvari trebali čim prije izbaciti iz kupatila kako biste održali higijenu, te sačuvali zdravlje.

Britvice

Britvice koje se duže vrijeme nalaze pod tušem lako mogu zarđati, te predstavljati pravu prijetnju vašem zdravlju. Britvicu bacite čim prestane da klizi preko vaše kože i osjetite zapinjanje.

Životni vijek ćete joj produžiti tako što ćete je nakon korištenja isprati toplom vodom i ostaviti da se potpuno osuši izvan tuša. Jednokratne britvica bacite odmah nakon korištenja.

Četkice ze zube

Četkicu za zube trebate mijenjati svaka tri mjeseca. Posudica za četkice za zube može biti pravo leglo bakterija. Četkice držite razdvojene, a nakon upotrebe ostavite ih uspravno kako bi se dobro osušile.

Ljekovi

Kupatilo je najgore mjesto za čuvanje ljekova. Vlaga i toplina koji se stvaraju za vrijeme tuširanja loše djeluju na tablete. Ljekove držite na hladnom i suvom mjestu.

Šminka

Šminka ne traje vječno. Redovno provjeravajte rok trajanja i bacite svu staru šminku. Šminka kojoj je istekao rok trajanja može se pretoviriti u pravo leglo bakterija. Kako bakterije ne biste prenosili na lice, staru šminku bacite na vrijeme.

Peškiri

Vlažne krpe pravi su inkubatori bakterija. Mokri peškiri mogu skrivati E.Coli i salmonellu. Peškire mijenjajte svaka dva do tri dana, pa i češće ako su često korišteni i mokri.

Galerija

Bonus video: