Nikšić: Rasvijetljeno nekoliko krađa

Podgoričanka T.M. se sumnjiči da je obilazila fitnes centre po Nikšiću sa izgovorom da namjerava da se učlani u iste, ulazila u svlačionice iz kojih je, kako se sumnja, krala predmete
102 pregleda 0 komentar(a)
Nikšić, Foto: Www.montenegro.travel
Nikšić, Foto: Www.montenegro.travel
Ažurirano: 27.12.2013. 16:53h

Nikšićka policija je riješila nekoliko krađa i tom prilikom su podnesene krivične prijave protiv maloljetne T.M. (15) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinila četiri krađe, te Nikšićana Vladana Ristića (22) koji se sumnjiči za tešku krađu, Predraga Vujovića (24) zbog osnovane sumnje da je prikrio krađu, Milorada Tomanovića (22.) i Ilije Piljevića (29), koji se sumnjiče da su počinili tri krađe, Gorana Bulajića (25), osumnjičenom za krađu i Aleksandra Miloševića (34) koji se sumnjiči da je počinio razbojničku krađu.

Maloljetna Podgoričanka T.M. se sumnjiči da je obilazila fitnes centre po Nikšiću sa izgovorom da namjerava da se učlani u iste, ulazila u svlačionice iz kojih je, kako se sumnja, krala određene predmete.

Ona se sumnjiči da je iz teretane “Oxygen” 30.oktobra otuđila mobilni telefon i novčanik sa ličnim dokumentima, dok je istog dana, kako se sumnja, iz svlačionice fitnes centra „Lady“ otuđila dva mobilna telefona i dva novčanika sa ličnim dokumentima u kojima je bilo 35 evra.

“Ona je nakon krađe uzimala novac koji se nalazio u novčanicima i iste nakon toga bacala, dok je mobilne telefone prodala u radnjama za otkup mobilnih telefona na teritoriji Opštine Podgorica, koristeći lične karte punoljetnih građana od kojih je prethodno tražila da joj posude”, navodi se u saopštenju policije. Od T.M. je, u prisustvu roditelja i inspektora za maloljetnike, uzeta izjava, a o navedenom je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca za maloljetnike u Podgorici koja je naložila da se protiv T.M. podnese krivična prijava u redovnom postupk, zbog osnovane sumnje da je počinila pomenute krađe.

Vladan Ristić se sumnjiči da je 13.novembra sa parkinga u Ulici Peka Pavlovića ukrao “Golf 3”, vlasništvo A.M., iz Nikšića, a zatim vozilo rastavio u djelove i jedan dio prodao, a drugi zadržao za sebe. Djelove je prodao Predragu Vujović, automehaničaru, a ovaj otpadu sekundarnih sirovina, i protiv njega je podnesena krivična prijava zbog prikrivanja, dok je zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Nikšiću naložio da se protiv Ristića podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio tešku krađu.

Milorad Tomanović i Ilija Piljević se sumnjiče da su provalili u kolibu Đ.Đ. koja se nalazi na Vučju i iz nje ukrali dva šporeta na drva, motornu testera marke „Shtill“, dvije lopate, točak od tmv.“FAP“, produžni kabal i aluminijsku žica od dalekovoda. Vrijednost otuđenih stvari je oko 800 evra, a šporeti i žica su pronađeni na otpadu i vraćeni vlasniku.

Protiv Tomanovića i Piljevića je nadležnom tužilaštvu podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teške krađe. Goran Bulajić se sumnjiči da je Lj.K., radnici marketa “Roda Mercator” u Ulici Serdara Šćepana 1. i 2. decembra iz novčanika koji se nalazio na polici unutar magacina, ukrao ukupno 30 evra, a da je u toku noći 29/30.oktobar iz fioke radnog stola šefa istog marketa otuđio papirnu kesu u kojoj se nalazilo 1.500 evra.

Protiv Bulajića, radnika obezbjeđenja pomenutog objekta, je podnesena krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio navedene krađe. I drugi “Rodin” market, koji se nalazi u Ulici Vuka Mićunovića, bio je na meti pljačkaša. Iz tog objekta je 25.decembra nepoznati počinioc ukrao veću količinu konditorskih proizvoda vrijednosti 140 evra, a prilikom bjekstva je radnicu N.V., koja je pokušala da ga spriječi u krađi, odgurnuo i pobjegao. Policija je lišila slobode Aleksandra Miloševića koji se sumnjiči da je izvršio pomenutu krađu i on je uz krivičnu prijavu sproveden na dalju nadležnost zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Nikšiću. Sv. M.

Bonus video: