Luka Drašković, Miloš Ranitović i Luka Bar najbolji u Baru

Za sportiste grada, po prvi put, izabrani su Luka Drašković član Šahovskog kluba “Rumija” i paraolimpijac Miloš Ranitović član Atletskog kluba “Mornar”.
81 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.12.2013. 16:38h

U tradicionalnom izboru u organizaciji Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Bar i sportskih novinara iz ovog grada proglašeni su najbolji pojedinci, kolektiv i perspektivni sportisti Bara u godini na izmaku.

Za najbolje sportiste grada, po prvi put izabrani su Luka Drašković, član Šahovskog kluba Rumija i paraolimpijac Miloš Ranitović, član Atletskog kluba Mornar.

Talentovani šahista Drašković je sa 12 godina postao najmlađi majstorski kandidat u Crnoj Gori, sa 16 godina FIDE majstor, a sa 18 godina stigao je i do titule III internacionalnog bala i ostvario uslovnu normu za IMC.

Na taj način postao je prvi intermajstor u Baru poslije Ljuba Živkovića.

Sa druge strane atletičar Miloš Ranitović je ove godine ostvario sjajne domaće ali i međunarodne rezultate. On je u Italiji, u Grosetu, 9.maja ostvario A kvalifikacionu normu u skoku uvis, a samo dvije nedjelje kasnije u Hrvatskoj i A normu u skoku udalj za nastup na Svjetskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u Francuskoj, čime je postao naš prvi paraolimpijac sa dvije A norme za veliko takmičenje.

Na Svjetskom prvenstvu na kojem je učestvovalo 1.216 atletičara iz 101 zemlje, nastupio je u dva finala, a odličan rezultat ostvario je u disciplini skok uvis gdje je osvojio fantastično 7. mjesto uz novi lični i državni rekord preskočivši 170cm.

Trenutno je nosilac dvije norme, u skoku udalj i skoku uvis, za nastup na narednom Evropskom prvenstvu koje će se održati u Velsu od 16 do 26.avgusta naredne godine.

Za najbolji sportski kolektiv proglašen je ŽOK Luka Bar. “Sirene” su ove sezone stigle do duple krune u domaćem prvenstvu.

Za najperspektivnije sportiste Bara izabrani su: Bojana Milošević (SK Trojeručica), Mitar Petrović (KK Sutomore), Marija Leković (AK Sanja), Ksenija Todorović (Streljački klub Mornar), Arijan Kočan (Karate klub Bar), Jelena Lacmanović (ŽOK Galeb), Vaso Milović (KK Mornar), Milan Nikolić (AK Mornar), Boban Ašanin (RK Mornar 7) i Nemanja Barjaktarović (BK Mornar).

Bonus video: