Krivokapić: “Vijesti” su pod napadom mafije, a ne medijska mafija

“Jasno je sa koje je strane mafija, sa ove strane gdje je eksplozija i prema tome tu dileme nema. Bez slobodnioh medija ne može biti ni 'd' od demokratije”
92 pregleda 28 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.12.2013. 18:30h

Predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić kazao je juče da da su “Vijesti” pod napadom mafije, a ne medijska mafija.

Odgovarajući na pitanje da li smatra da je premijer Milo Đukanović, zbog svojih komentara da su “Vijesti” medijska mafija, odgovoran za bombaški napad, Krivokapić je kazao da su “Vijesti” pod napadom mafije, a ne medijska mafija” i da je premijer direktno osudio napad na “Vijesti”.

“Jasno je sa koje je strane mafija, sa ove strane gdje je eksplozija i prema tome tu dileme nema. Bez slobodnioh medija ne može biti ni 'd' od demokratije”, istakao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, ovo je mnogo više od udara na slobodnu riječ, ovo je udar na institucije koje čine temelj demokratije: “Slobodna štampa je temeljna institucija demokratije a jedna od najtiražnijih dnevnih novina svakako 'Vijesti' su to. Tražiću od parlamenta, ali mnogo više od Vlade da dobijemo što brže konkretne rezultate i da oko toga u parlamentu vrlo brzo otvorimo saslušanja, ako rezultata ne bude u primjerenom roku”, zaključio je Krivokapić.

Bonus video: