Nastavljeno suđenje Raduloviću, optužen da je prijetio smrtonosnom injekcijom

Raduloviću se sudi zbog optužbe da je 3. juna ukrao oko 70.000 eura
94 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Radulović, Foto: Jadranka Ćetković
Aleksandar Radulović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 27.12.2013. 16:09h

Mojkovčanin Dušan Medojević, nije jedina žrtva Podgoričanina Aleksandra Radulovića - on je, prema izjavama svjedoka u bjelopoljskom osnovnom sudu, prevario mnoge.

Raduloviću se sudi zbog optužbe da je 3. juna prijatelju Medojeviću iz porodične kuće ukrao oko 70.000 eura.

Nekoliko svjedoka juče su ispričali muke koje su imali sa optuženim.

Podgoričanka S. T. ispričala je da joj je Radulović, na prevaru, podmetnuo kupoprodajni ugovor kojim joj je otuđio stan u Petrovcu.

“Za sve sam saznala tek poslije godinu i po dana, kada sam pokušala da putem hipoteke podignem kredit za opremanje lokala. Umalo se nisam onesvijestila kada su mi rekli u katastru da se taj stan vodi na ime Aleksandra Radulovića. Moja golgota sa njim traje od 2008. godine i sve to vrijeme se predstavljao kao moj veliki prijatelj”, kazala je ona.

Svjedok M. R. ispričao je da su njegove muke počele nakon što mu je Radulović rekao da će mu navodno pomoći u vezi sa problemom koje je ovaj imao sa kamatašima.

Jedne večeri, kazao je, Radulović ga je namamio u svoj stan u kome je, kako tvrdi, bila i njegova djevojka A. B.

“Tada je zaključao stan, prisilio me da sjednem na stolicu i prislonio mi pištolj na sljepoočnicu. Natjerao me je da mu potpišem neki papir. Prijetio mi je smrtonosnom injekcijom, a zatim mi je ubrizgao neki sadržaj u rame, plašeći me da ću umrijeti ukoliko sjutra, ne primim protivotrov. Držao me tako zaključanog, a ujutro poveo u sud da ovjerimo kupoprodaju lokala veličine 341 kvadratni metar, koji se, spletom nekih okolnosti, vodio na moje ime. Oduzeo mi je i ključ od automobila i torbicu sa ličnim stvarima”, ispričao je M. R.

Istakao je da je pretrpio nevjerovatan stres i strah i da je zato radio po uputstvima Radulovića.

“Radulović je počinio više prevara, krađa, djela klevete. Pokušao je da na isti način otme stan svojoj tetki na Žabljaku, opljačkao je svog djeda, prevario brata od strica”, tvrdi svjedok.

Radulović je, kako piše u optužnici, pod prijetnjom natjerao maloljetnika da stricu Medojeviću ukrade ključeve od kuće i preda ih njegovom prijatelju Ajdinu Ajdiniju koji ih je kopirao.

Ajdini je juče ponovio da nije znao za koga tačno u Mojkovcu kopira ključ i da je mislio da to radi za Aleksandrovu ljubavnicu.

On je, kako je to izjavio u istrazi, ključ kopirao 28. maja u Mojkovcu, što je potvrđeno i listingom razgovora između njega i Radulovića.

Oštećeni Medojević, ranije na suđenju ispričao je da ga je Aleksandar pozvao da idu u Podgoricu zbog navodne kupovine lokala, a u stvari da ga je “odvukao iz kuće da bi me opljačkao”.

Preijetio novinarki da pazi šta piše

Nakon što je advokat oštećenih pokazao novinarki “Vijesti” listing poziva Radulovića i njegove djevojke A. B., optuženi je zaprijetio novinarki “da pazi šta će napisati”. Nakon što ga je sudija upozorio da pripazi na ponašanje, Radulović je ponovio zaprijetio, ovaj put tužbom: “Prijetim ti, prijetim ti tužbom, ako napišeš to što ti govori advokat Božović”.

Vještak telekomunikacija Snežana Šćekić, utvrdila je da su Radulović i njegova djevojka A. B. na dan pljačke, rano ujutro i popodne razgovarali u Podgorici, a da su 7 do 9 časova mobilnim telefonima više puta razgovarali u Mojkovcu.

Šćekićeva je pojasnila da su se tog jutra Radojević i djevojka prvi put čuli u 4.52 minuta, nakon čega je uslijedilo dvočasovno zatišje. Advokati oštećenih tvrde da su u tom periodu zajedno putovali do Mojkovca. Poslije toga, prema nalazu vještaka, registrovano je više njhovih razgovora u Mojkovcu - od 7.01 časova do 7.52 časova. Prema izjavama odbrane i očevidaca, kuća Medojevića opljačkana je prije osam sati ujutru.

Bonus video: