PG: Zapaljen automobil, vatrogasci nisu došli ni nakon pet poziva?

"Mislili su da smo lažno prijavili požar i da je u pitanju šala..."
128 pregleda 23 komentar(a)
Konik zapaljeno auto, Foto: Luka Zeković
Konik zapaljeno auto, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.12.2013. 08:06h

Automobil “opel”, u vlasništvu izbjeglice sa Kosova Mađara Šotre, zapaljen je u noći između utorka i srijede, u podgoričkom naselju kamp ”Konik 2”.

Vatra koja se brzo rasplamsala, prijetila je da zahvati i dvije drvene barake, koje su se nalazile u neposrednoj blizini.

Mještani kažu da do veće nesreće nije došlo zahvaljujući jedino njima, jer se na licu mjesta nijesu pojavili vatrogasci, koje su, tvrde, zvali čak pet puta.

Predsjednik udruženja stanara kampa Baškim Ramoci, objasnio je da je dispečer u vatrogasnoj službi mislio da je u pitanju šala.

“Mislili su da smo lažno prijavili požar i da je u pitanju šala, tako da na lice mjesta nije poslato nijedno vatrogasno vozilo. Čim smo vidjeli vatru, pohitali smo za bidone i vodu. Oko 30-ak ljudi uspjelo je, nakon više od pola sata, da ugasi vatru”, rekao je Ramoci.

Dodao je da u drvenim barakama živi oko 300 osoba.

“Da nijesmo sami sebi pomogli, ko bi spasio naše živote i domove. Niko. Samo u ove dvije prve barake žive dvije porodice, koje imaju ukupno sedmoro djece. Da je kojim slučajem vatra prešla na barake vrlo brzo sve bi planulo”, istakao je Ramoci.

Sin vlasnika zapaljenog automobila Besnik Šotra, kazao je “Vijestima” da njegova porodica nikom ništa ne duguje i da ne zna ko je mogao da uništi njihovo vozilo.

“U baraci sam spavao sa suprugom i dvoje maloljetne djece kada sam čuo eksploziju, viku i osjetio paljevinu. Odmah smo djecu izveli napolje. Vatra je zamalo zahvatila barake, ali komšije su pritekle u pomoć i zaustavile njeno napredovanje”, rekao je Šotra.

Iz policije je saopšteno “Vijestima” da su sa lica mjesta izuzeti materijalni tragovi, koji su upućeni na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu.

Prema istim informacijama, najvjerovatnije se radi o namjernom zapaljenju.

Iz Službe zaštite i spasavanja Podgorice, nezvanično je rečeno “Vijestima” da će biti provjereno da li je neko od mještana kampa zvao vatrogasce.

“Svi pozivi se snimaju, a vatrogasna vozila prate se preko GPS-a. Tek kada sve bude sagledano, vidjeće se da li je bilo propusta. Ukoliko jeste, odgovorni će biti sankcionisani”, nezvanično je saopšteno iz Službe zaštite i spasavanja.

Bonus video: