Pljevljak izručen Srbiji zbog ubistva starice

Đaković je, prema informacijama “Vijesti”, 17. marta 2001. godine, prilikom razbojništva, ubio staricu Zoru Pavlović (63) iz Beograda
164 pregleda 3 komentar(a)
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.12.2013. 19:22h

Interpol Podgorica uz asistenciju službenika Posebne jedinice policije ekstradirali su Pljevljaka Dejana Đakovića (37), na osnovu međunarodna potjernice Interpola Beograd radi izdržavanja kazne zatvora od 12 godina.

Đaković je osuđen presudom Okružnog suda u Beogradu zbog krivičnog djela razbojništvo iz Krivičnog zakona Srbije.

On je, prema informacijama “Vijesti”, 17. marta 2001. godine, prilikom razbojništva, ubio staricu Zoru Pavlović (63) iz Beograda, u njenom stanu u Radničkoj ulici.

Prema tadašnjem pisanju srpskih medija, u tužilaškim spisima pisalo je da je Pavlović živjela u stanu sa sestrićem Markom Pavlovićem, koji je veče prije ubistva otišao da prespava kod Đakovića, sa kojim se družio godinama.

Dok je Marko Pavlović spavao, Đaković mu je izvukao ključ od stana iz jakne i otišao u Zorin stan.

Tamo je zatekao staricu kako spava i počeo da je davi jastukom.

Pošto se opirala, zalijepio joj je usta selotejpom i udarao dok se nije onesvestila. Potom je otišao u kuhinju, uzeo nož i ubo je u vrat

“Pošto se opirala, zalijepio joj je usta selotejpom i udarao dok se nije onesvestila. Potom je otišao u kuhinju, uzeo nož i ubo je u vrat. Đaković je nakon toga izvršio premetačinu po stanu i iz Zorinog novčanika uzeo 170 maraka, tri zlatna lanca i prsten. Vratio se u svoj stan u kojem je još uvijek spavao Marko i vratio ključeve u njegovu jaknu”, prenijeli su mediji da je pisalo u spisima srpskog tužilaštva.

Kako je tada policija saopštila, Đaković je dio novca potrošio na kupovinu droge.

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije realizovali su još dvije ekstradicije.

Radi se o državljaninu Srbije N. T., koji je iz Crne Gore ekstradiran u susjednu zemlju, radi izdržavanja kazne zatvora u ukupnom trajanju od 11 godina i 11 mjeseci.

On je osuđen presudama nadležnih sudova u Republici Srbiji. Takođe, ekstradicija je obavljena i radi obezbjeđivanja njegovog prisustva u krivičnim postupcima koji se protiv njega vode u Osnovnom sudu u Nišu.

Državljanin Crne Gore Đ. R. (33), rođen u Nikšiću, ekstradiran je iz Srbije u Crnu Goru.

Đ.R, za kojim je raspisana međunarodna potjernica NCB Interpol Podgorica, potražuje se na osnovu naredbe Osnovnog suda u Nikšiću, radi obezbjeđivanja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi u pomenutom sudu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave u produženom trajanju.

Bonus video: