Bombaški napad na Radulovića: Brat Luke Đurovića odbio poligraf

Niko od saslušanih nije zadržan, a svi su negirali bilo kakvu povezanost sa napadom
97 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.12.2013. 17:57h

Pripadnici klana pokojnog Luke Đurovića, odbili su juče da se poligrafski testiraju tokom saslušanja o bombaškom napadu na stan načelnika barske policije Miloša Radulovića.

To je “Vijestima” nezvanično potvrđeno iz Uprave policije, odakle je rečeno da su juče u Podgorici, tim povodom, saslušani pripadnici gotovo svih kriminalnim klanova iz Bara.

Isti izvor saopštio je da su inspektori Sektora kriminalističke policije, među 20-ak pozvanih, ispitali Barane Jovana Đurovića, Armina Mušu Osmanagića, Veselina Bujića, braću Alana i Roberta Kožara, braću Stefana i Mirka Mićića, Jovana Klisića, Marka Gojčevića, Nikolu Vujovića...

Niko od saslušanih nije zadržan, a svi su negirali bilo kakvu povezanost sa napadom.

I nakon ubistva Baranina Stefana Đukića, iz policije je “Vijestima” saopšteno da je Đurovićev klan odbio poligrafsko testiranje.

Iz policije se juče nijesu zvanično oglašavali povodom napada na svog službenika, niti su odgovorili na pitanja “Vijesti” - kako napreduje i u kom pravcu ide istraga...

Zgrada u kojoj živi Radulović

Eksplozivna naprava ispred Radulovićevog stana aktivirana je u noći između nedjelje i ponedjeljka.

Tada je kamera u ulazu zgrade snimila dvije osobe sa kapuljačama, kako oko tri i po sata iza ponoći upadaju u ulaz u kome stanuje policajac. Pretpostavlja se da su oni bacili bombu “kašikaru”, a zatim munjevito pobjegli u nepoznatom pravcu.

Na vratima stana, u donjem lijevom uglu, juče je bila vidljiva rupa od bombe i razbacani djelovi okvira vrata.

Odlukom ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića i direktora policije Slavka Stojanovića, raduloviću i njegovoj porodici dodijeljena je cjelodnevna policijska zaštita.

Radulović je na meti bio i početkom juna, kada su i dalje nepoznate osobe bacile dinamit ispred njegove zgrade. Naprava je eksplodirala na parkingu u neposrednoj blizini Radulovićevoga “ford mondea” koji je nije mnogo oštećen. U bombaškom napadu nije bilo povrijeđenih.

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković, ocijenio je da su “napadi postali zabrinjavajući”

Iz Tužilaštva, MUP-a, Ministarstva pravde, policije i civilnog sektora, najoštrije su osudili napad na policajca i sasglasili se da napdači moraju hitno pronaći i kazniti.

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković, ocijenio je da su “napadi postali zabrinjavajući”: “Ako je neko misio da na ovakav način može da se obračuna sa državom, u ozbiljnoj je zabludi”.

“Očigledno je da ulazimo u fazu sređivanja stanja u zemlji, gdje kriminalci imaju sve manje prostora”, rekao je Marković u pauzi okruglog stola o novoj strategiji pravosuđa do 2018. godine.

Iz nevladine organizacije Građanska alijansa, najoštrije su osudili napad na policijskog starješinu i konstatovali da se na rasvjetljavanju tog gnusnog čina, testira spremnost države da odgovori bahatim grupama ili pojedincima: “U sili koju im je dala ili nekažnjivost ili neefikasnost sistema i stane na put izazivanju opšte nesigurnosti i ambijenta straha u društvu. Država mora odoljeti pritiscima kriminalnih grupa i garantovati bezbjednost svojih sužbenika, jer policijski starješina Miloš Radulović je u ovom momentu svaki građanin Crne Gore, a institucije sistema su dužne da ga, odnosno – nas, zaštite”, piše u saopštenju Darka Ivanovića.

Magdalinić: Zekoviću, predaj dokaze ili ućuti

Osnovni državni tužilac iz Bara Milenko Magdalinić, pozvao je juče Aleksandra Zekovića da hitno nadležnim organima dostavi dokaze o navodnoj korupciji u tom tužilaštvu ili, u suprotnom, da prestane da iznoi neistine u medijima.

Član Savjeta za građansku kontrolu rada policije, kazao je prekjuče da je neophodno otkloniti svaku sumnju da iza napada na policajca Radulovića stoje “barske kriminalne strukture i njihovi korumpirani pomagači u osnovnom državnom tužilaštvu”.

“Neka Zeković hitno dostavi policiji ili Vrhovnom tužilaštvu, sva saznanja o slučajevima korupcije u barskom tužilaštvu... Neka uradi to ili neka prestane da iznosi neistine u medijima. Ja sam za to da se odmah pronađu počinoci gnusnog napada na mog prijatelja i najbližeg saradnika Miloša Radulovića, sa kojim imam izvanrednu saradnju, što može, uostalom, da potvrdi i cijela barska policija. Ogorčen sam onim što mu se desilo i kao čovjek i kao profesionalac”, saopštio je Magdalinić.

Galerija

Bonus video: