EKSPLICITNi FILM

Iz Akademije bijesni na Skorsezea

Žiriju koji bira dobitnike Oskara se nije svidio film „The Wolf Of Wall Street”
1 komentar(a)
Martin Skorseze, Foto: Reuters
Martin Skorseze, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.03.2019. 07:37h

Novo ostvarenje legendarnog Martina Skorsezea "The Wolf Of Wall Street" je njegovo najeksplicitnije u karijeri. I sam reditelj je priznao da nije za svakoga, međutim vjerovatno nije očekivao burne reakcije članova Akademije koja dodjeljuje Oskara.

Ako iko pita jednu od članica, glumicu Houp Holidej, Skorseze neće dobiti prestižnu nagradu.

"Sinoć smo preživjeli torturu na Akademiji. "The Wolf Of Wall Street" - tri sata mučenja. Jedno te isto odvratno sranje koje se ponavlja. Nakon filma je počela diskusija koju su mnogi od nas preskočili. Lift se otvorio, Leonardo Dikaprio i Skorseze su izašli, a jedan scenarista je dotrčao do njih vičući 'Kako vas nije sramota, odvratni ste'", napisala je na Facebook profilu Holidej i dodala da je i ona osula paljbu po režiseru, ali se ubrzo udaljila nakon što je svađa nastala.

Predstavnici kuće Paramount koja je objavila Skorsezeov film tvrde da niko nije vikao na režisera, ali da je "jedna osoba" uputila negativne komentare.

Članovima Akademije nije se svidjelo što je život brokera Džordana Belforta (Dikaprio) ispunjen usputnim seksom i narkoticima. Skorsezeov “Kazino” 1995. tokom prikazivanja u Akademiji nazvan je "prljavštinom", dok je "The Last Temptation of Christ" iz 1988. osudila hrišćanske zajednica u SAD.