MOŽE IM SE

Ibar odustao od Kupa, OSCG samo aminovao

Toliku količinu „tolerancije“ OSCG nije imao prema bilo kojem drugom crnogorskom klubu, pa se postavlja pitanje čime je Ibar toliko zadužio matični Savez
78 pregleda 0 komentar(a)
OK Ibar, Foto: Zoran Đurić
OK Ibar, Foto: Zoran Đurić
28.03.2019. 07:36h

Muški odbojkaški klub Ibar odustao je od ovogodišnjeg takmičenja u Kupu, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Jedinstvo, koje je voljom žrijeba bilo rival Rožajcima u četvrtfinalu, tako je bez borbe izborilo plasman na finalni turnir koji je na programu između 18. i 20. aprila naredne godine.

Kako je u biltenu objavio komesar takmičenja Rajko Tijanić, Predsjedništvo OSCG je izašlo u susret Ibru da ne učestvuje u takmičenju ove sezone, iako se rožajski klub uredno prijavio za Kup i bio žrijeban za to takmičenje.

"Zbog finansijskih problema i povrede dvojice igrača Ibar se pismeno obratio Savezu sa molbom da ne nastupi u Kupu. Predsjedništvo je to odobrilo", rekao je „Vijestima” Tijanić.

Iako se time krši član 2 Propozicije Kup takmičenja („Takmičenje za Kup Crne Gore je obavezno takmičenje, za sve odbojkaške klubove učlanjene u Odbojkaški savez Crne Gore), Tijanić dodaje da protiv Ibra neće biti pokrenut disciplinski postupak, iako je to predviđeno Pravilnikom o takmičenjima (član 54).

"Predsjedništvo OSCG pokušava sve da spase taj klub, da spase odbojku u Rožajama", dodaje Tijanić, koji ovakve odluke, posebno u slučaju Ibra, najčešće prebacuje na Predsjedništvo OSCG.

Ibar je, tako, nastavio po svom starom običaju da igra kad mu se hoće, ponovo uz aminovanje takmičarskog organa i Predsjedništva OSCG, koji godinama unazad tolerišu Ibru ovakva i slična ponašanja koja utiču na regularnost lige (ranije su odustajali i od takmičenja u prvenstvu).

Toliku količinu „tolerancije“ OSCG nije imao prema bilo kojem drugom crnogorskom klubu, pa se postavlja pitanje čime je Ibar toliko zadužio matični Savez.

Ibar se prije desetak dana nije pojavio u Bijelom Polju na turniru trećeg kola grupe A Prve muške lige, niti je obavijestio Savez da se neće pojaviti. Rožajci su, očekivano, oba meča na turniru izgubili službenim rezultatom, a oduzeta su im i dva boda.

Iako je Pravilnikom o takmičenjima to propisano (takođe član 54), Tijanić protiv Ibra zbog toga nije pokrenuo disciplinski postupak, već se, kako nam je kazao, pozvao na Propozicije takmičenja za tekuću sezonu, i najavio da će Ibar biti kažnjen i novčano sa 300 eura, koje će morati da plati do nastavka takmičenja kako bi mogao da i dalje igra u prvenstvu.

S obzirom na finansijsku situaciju u klubu, teško je očekivati da će Ibar nastaviti da se takmiči. Ili će, pak, OSCG (prije početka sezone je pomenuti klub sponzorisao sa 500 eura) ponovo progledati kroz prste Rožajcima i omogućiti im da u „ligi bez briga“ krajem januara nastave da se poigravaju sa (ionako tužnom) ligom, ali i Savezom..