Raduloviću policijska zaštita, ispitivani Barani i Podgoričani

"Policijski starješina Miloš Radulović je u ovom momentu svaki građanin Crne Gore, a institucije sistema su dužne da ga, odnosno – nas, zaštite"
123 pregleda 31 komentar(a)
Miloš Radulović, Slavko Stojanović, Foto: Savo Prelević
Miloš Radulović, Slavko Stojanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.12.2013. 16:07h

Nakon novog bombaškog napada, načelniku barske policije Milošu Raduloviću i njegovoj porodici je dodijeljena policijska zaštita, potvrđeno je TV Vijesti.

Istim povodom je u Baru saslušano nekoliko pripadnika tamošnjih kriminalnih klanova koji su negirali umiješanost u bombaški napad.

Izjave su uzete i od nekoliko Podgoričana. Svi su pristali na ispitivanje putem poligrafa, pa je time smanjena mogućnost da su umiješani u napad Radulovića, navodi sagovornik TV Vijesti.

Bombu su postavile dvije nepoznate osobe, a postoji i snimak na kome se vidi da dvije osobe sa kapuljača upadaju u ulaz zgrade u kojoj živi Radulović, oko tri i po sata nakon ponoći.

GA: Država mora odoljeti

Građanska alijansa (GA) osudila je napad na načelnika barske policije Miloša Radulovića.

Kako je saopšteno na rasvjetljavanju kako okolnosti koje su dovele do izvršenja tako i nalogodavaca ovog gnusnog čina, testira se spremnost države "da odgovori bahatim grupama ili pojedincima koji u sili koju im je dala ili nekažnjivost ili neefikasnost sistema, i stane na put izazivanju opšte nesigurnosti i ambijenta straha u društvu".

"Država mora odoljeti pritiscima kriminalnih grupa i garantovati bezbjednost svojih sužbenika jer policijski starješina Miloš Radulović je u ovom momentu svaki građanin Crne Gore, a institucije sistema su dužne da ga, odnosno – nas, zaštite. Napadi ovoga tipa su loša poruka za sve koji se bore protiv organizovanog kriminala i rizikuju svoj život razotkrivajući krivična djela i aktivnosti kriminalnih grupa", navodi se u saopštenju koje potpisuje direktor komunikacija GA Darko Ivanović.

Dodaje se da država mora dokazati da nije nemoćna da se izbori sa ovakvim pritiscima, a samim tim ovaj događaj je veliki ispit u borbi protiv organizovanog kriminala.

Bonus video: