Svetozar Marović nije želio da svjedoči u predmetu Zavala

Suđenje u u podgoričkom Višem sudu u predmetu Zavala, održalo se istog datuma kada su u spektakularnoj akciji policije uhapšeni tadašnji čelnici budvanske opštine
160 pregleda 27 komentar(a)
Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.12.2013. 13:46h

Potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović na suđenju u predmetu Zavala iskoristio je zakonsko pravo i nije svjedočio jer mu je optuženi Dragan Marović rođeni brat.

Marović je ranije u istražnom postupku kod tužioca i ranijem suđenju detaljno svjedočio.

Suđenje u u podgoričkom Višem sudu u predmetu Zavala, održalo se istog datuma kada su u spektakularnoj akciji policije uhapšeni tadašnji čelnici budvanske opštine, skupa sa njegovim rođenim bratom Draganom.

Marovuić je nakon suđenja novinarima kazao da vjeruje da će se na kraju postupka utvrditi da optuženi nisu oštetili opštinu Budva, kako to tvrdi tužilaštvo.

"Sa jedne strane imamo vještaka tužioca koji tvrdi da postoji šteta na osnovu dokumenata koje imaju. Sa druge strane analizu i stručno stanovište Ekonomskog fakulteta koji kaže da mena štete. Ovih dana očekujemo stručni nalaz najvišeg nivoa međunarodne organizacije iz Londona, koja vjerujem da će takođe potvrditi da nema štete", rekao je Marović.

Za navodne zloupotrebe prilikom izgradnje postrojenja za salinizaciju vode na Zavali optuženi su, između ostalih, bivši gradonečlnik Budve Rajko Kuljača, njegov nekadašnji zamjenik Dragan Marović i bivši poslanik DPS-a Đorđije Pinjatić.

Sudije Valentina Pavličić novo ročište zakazala je za 30. januar.

Bonus video: