Nina Janković: Brosnan je veoma prijatan

Srpska glumica poznata po ulogama u „Montevideu” i seriji „Budva, priča o poslovnim planovima, ali i vjenčanju koje je očekuje...
285 pregleda 2 komentar(a)
Nina Janković, Foto: Wikipedia
Nina Janković, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 24.12.2013. 17:42h

Srpska glumica Nina Janković, koja je veliku popularnost stekla ulogom u seriji i filmu “Montevideo, Bog te video” u razgovoru za “Vijesti” pričala je o poslovnim planovima, iskustvu sa snimanja američkog filma “Novembar Man”, ali i pripremi svadbe, koja je zakazana za januar.

Ona je u Crnoj Gori poznata i po ulozi Tijane iz serije “Budva na pjenu od mora”, a njen lik će se pojavljivati i u trećojsezoni.

“S obzirom na to da su gledaoci koji vole ovu seriju strpljivo čekali novu sezonu, ne bih im sada kvarila doživljaj otkrivajući detalje, ipak je bolje da pogledaju epizode. Nadam se da će uživati kako u interesantnim dogodovštinama glavnih junaka, tako i bajkovitim predjelima Crne Gore”, odgovara glumica.

Nina Janković je nedavno dobila i malu, ali značajnu ulogu u filmu “Novembar Man” u kojem između ostalih glumi i holivudska zvijezda Pirs Brosnan.

“Ni manje uloge, a ni više priče o njoj”, kaže uz osmijeh Janković, a zatim otkriva koliko je bitno to iskustvo za nju.

“Šalu na stranu, iako vrlo mala za mene je i te kako značajna rola u ostvarenju 'Novembar Man', najviše zbog toga što sam bila u prilici da upoznam čuvenog Džejmsa Bonda, koji je na mene ostavio utisak pravog profesionalca i vrlo prijatnog čovjeka”, priča glumica.

“Nadam se da će moja uloga preživjeti do velikog platna i radujem se da vidim kako izgleda holivudski film sniman u našem okruženju”, dodaje ona.

Janković je trenutno okupirana sa nekoliko projekata, ali još ne može da otkriva detalje.

“Radujem se novim ulogama, a priželjkujem najrazličitiji dijapazon karaktera i sudbina koje treba da dočaram”, kaže glumica, koja se prisjetila i svojih najranijih sjećanja.

“Prva sjećanja vezana su za atmosferu mog porodičnog doma, mog starijeg brata, Šabac... Jedan od upečatljivih utisaka mi je i miris praznične trpeze, dodir pletenih rukavica i šala, prvog grudvanja sa mojim bratom”, opisuje Janković.

Ona je u nedjelju gostovala u emisiji “Šou svih vremena”, u kojem smo se “vratili” u 1989, godinu njenog rođenja.

Ističe da zbog toga što je bila veoma mala, o manama i prednostima vremena bivše Jugoslavije koje se obrađuje u emisiji, može da govori samo na osnovu iskustva i sjećanja drugih.

“Kažu mi da, iako su osamdesete bile većim dijelom vesele i berićetne, te 1989. osjećao se početak kraja tog blagostanja”, kaže ona.

“Žao mi je što nisam bila na primjer tinejdžerka tih godina, kada se mnogo putovalo, kada su se ljudi više družili, a manje razmišljali o tome kako će da obezbijede egzistenciju”, dodaje mlada glumica, a zatim otkriva svoju dječiju plej listu.

“Veoma sam voljela da slušam 'Crvenu jabuku', obožavala sam njihove pjesme 'Volio bih da si tu', 'Tugo nesrećo'... Voljela sam numere i grupa 'Riblja čorba' i 'Tap 011', koje su obilježile moje djetinjstvo”, prisjeća se Janković.

Priprema se za svadbu

Kada ne radi, Nina se priprema vjenčanje zakazano za januar sljedeće godine. Ona je za “Vijesti” otkrila i kako će izgledati svadba kojom će ona i njen vjerenik Mateja Dičić, proslaviti ulazak u brak.

“Neće biti ni malo ni veliko, već sasvim klasično vjenčanje po broju gostiju. Okupićemo naše porodice i prijatelje da se te noći zajedno proveselimo. Odabrala sam vjenčanicu, tačnije mnogo mi je pomogla stilistkinja Ivana Rabrenović i ekipa modnog studija Prostor sa kojima sarađujem već duži niz godina”, priča Janković.

“Trenutno sam u fazi biranja benda, pa zajedno sa Matejom osmišljavam repertoar za tu noć. Potrudićemo se koliko smo naravno u mogućnosti da ispoštujemo i neke od tradicionalnih običaja”, nagovijestila je glumica.

Bonus video: