Bar: Uhapšen osumnjičeni za nedozvoljeno držanje oružja

Policija je u prostorijama koje koristi S.M. (23) pronašla 29 komada puščane municije, 45 komada pištoljskih metaka kalibra 7,65 mm i 8 pištoljskih metaka kalibra 9mm
56 pregleda 5 komentar(a)
pištolj, Foto: Shutterstock.com
pištolj, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 23.12.2013. 17:38h

Policija u Baru uhapsila je S.M. (23) iz tog grada, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Policijski službenici su, prilikom pokušaja kontrolisanja jednog lica primjetili da je odbacilo od sebe oružje, nakon čega je pokušalo bjekstvo, ali je brzom intervencijom policijskih službenika sustignuto i identifikacijom je utvrđeno da se radi o S.M. Policijski službenici su pronašli odbačeno oružje – pištolj, nepoznate marke, oštećenog fabričkog broja, kalibra 9 mm sa osam metaka u okviru", saopšteno je iz policije.

O događaju je obaviješten Osnovni državni tužilac u Baru koji je kvalifikovao krivično djelo.

Policija je, postupajući po naredbi nadležnog sudije za istragu, pretresla stan i druge prostorija koje u Baru koristi S.M. i pronašla i uz potvrdu oduzela 29 komada puščane municije, 45 komada pištoljskih metaka kalibra 7,65 mm i 8 pištoljskih metaka kalibra 9mm.

Pronađeno oružje i municija biće poslati na vještačenje u Forenzički centar.

"Protiv S.M. je podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Nakon lišenja slobode S.M. je uz krivičnu prijavu u zakonskom roku predat Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru", saopšteno je iz policije.

Bonus video: