Uručene godišnje nagrade ragbistima iz Tivta

"Ragbi je novi sport u Crnoj Gori zahvaljujući djevojkama i momcima koji nižu izuzetne sportske rezultate, i lokalna uprava će i dalje motivisati promociju ovog sporta"
0 komentar(a)
ragbi klub Arsenal, Foto: Porto Montenegro
ragbi klub Arsenal, Foto: Porto Montenegro
Ažurirano: 21.12.2013. 12:52h

Ragbi klub Arsenal iz Tivta osvojio je titulu jesenjeg prvaka crnogorskog ragbi prvenstva, pa je tim povodom u Porto Montenegru održano svečano uručenje godišnjih nagrada ovom klubu.

Kapitenima muške seniorske ekipe Damiru Abdinoviću, ženske seniorske ekipe Oliveri Mišković i muških juniora Petru Čelanoviću, dodijeljena su priznanja sa vrhunske rezultate u sportu koji je sve popularniji u Crnoj Gori.

Izvršni direktor Porto Montenegra, Oliver Korlet, koji je i bio jedan od prvih rekreativaca u ovom timu, kazao je da mu je izuzetno drago što veliki broj Tivćana igra u dresu ragbi tima Arsenal, te da će Porto Montenegro i dalje logistički i finansijski podržavati ovaj klub.

Gost na svečanoj dodjeli nagrada bio je i predsjednik Opštine Tivat, Miodrag Kankaraš, koji je rekao da je ragbi novi sport u Crnoj Gori zahvaljujući djevojkama i momcima koji nižu izuzetne sportske rezultate, i da će lokalna uprava i dalje motivisati promociju ovog sporta.

Predsjednik Ragbi saveza Crne Gore Beket Taker uz projekciju promotivnog filma Vrijeme je za ragbi, naglasio je da su za narednu godinu prioriteti: otvaranje ragbi kluba u Baru, Herceg Novom, Kolašinu i Bijelom Polju, kao i održavanje Proljećnog turnira. U ovom trenutku, Crna Gora ima četiri tima: Arsenal iz Tivta, Krstaše u Kotoru, Budućnost iz Podgorice, i nikšićke Lavove.

Bonus video: