Ivanović traži procjenu bezbjednosti

Urednik emisije "Robin Hud" tražio prijem kod šefova policije
94 pregleda 50 komentar(a)
Darko Ivanović, Foto: Luka Zeković
Darko Ivanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.12.2013. 15:55h

Urednik emisije “Robin Hud” Darko Ivanović Skočko, najavio je da će danas od policije i MUP-a zatražiti procjenu svoje bezbjednosti.

Ivanović je “Vijestima” rekao da je, nakon što mu je demoliran automobil, zatražio prijem kod šefova tih institucija Raška Konjevića i Slavka Stojanovića.

Objasnio je da je već juče bio na razgovoru u sjedište OEBS-a.

“Imao sam razgovor u sjedištu OEBS-a na njihovu inicijativu i upoznao sam ih sa slučajevima hapšenja i obijanja mog automobila”, kazao je Ivanović.

Njemu je, u noći između ponedjeljka i utorka, obijen automobil, ali nije ništa ukradeno iako je u njemu bilo stvari vrijednih više stotina eura.

Policija je prekjuče zbog toga uhapsila Roberta Banusija (24), raseljenika sa Kosova.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama, Banuši iza sebe ima više desetina krađa, pa je nejasno kako je “propustio” da iz Ivanovićevog vozila ukrade skupocjenu kameru.

Ivanović je u prvoj izjavi rekao da vjeruje da su provalnici htjeli da ukradu povjerljiva dokumenta, koja se tiču privrednog kriminala, sumnjivih privatizacija i brojnih nepravilnosti u sistemu zdravstva, čime se novinarski bavio u posljednje vrijeme.

Policija se nije zvanično oglašavala povodom hapšenja.

Nezvanično je ranije “Vijestima” saopšteno da je slučaj policijski zatvoren i da tužilac još vaga šta će dalje da preduzme i kako će da kvalifikuje djelo. Banuši nije uhapšen na osnovu tragova nađenih na šrafcigeru, kojim je, navodno, obio automobil Ivanovića.

“Vijestima” je rečeno da je to urađeno na osnovu “drugih operativnih informacija”.

Iznenađen odnosom RTCG

Ivanović kazao je juče “Vijestima” da je iznenađen odnosom RTCG prema njegovom slučaju.

“Obratiću se Savjetu RTCG, jer je juče objavljena vijest o hapšenju Banušija, a da me od kolega niko nije kontaktirao za izjavu ili komentar. Takođe sam iznenađen da se niko od kolega nije pojavio na mom suđenju.

Radi javnosti, želim da pojasnim da ja ne radim na RTCG, već imam koprodukcioni ugovor sa njima i veliko povjerenje u direktora Rada Vojvodića i predsjednika Savjeta, kao i veliki dio njegovih članova.

Time je moje iznenađenje veće, jer sam smatrao da kuća koja emituje moju emisiju, treba prva da bude na liniji izvještavanja sa ovakvih događaja... Kuća sa kojom imam izvrsnu saradnju mi ovog puta, cijenim, nije dala punu podršku”, istakao je Ivanović.

Bonus video: