Košarkaš osumnjičen da je saigračima krao mobilne telefone

Sumnja se da je potom ukradene telefone vrijedne oko 1.300 eura prodao trećim licima
358 pregleda 13 komentar(a)
Danilovgrad sportska sala, Foto: Jelena Jovanović
Danilovgrad sportska sala, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 20.12.2013. 10:20h

Prvotimac Košarkaškog kluba Danilovgrad, Nikšićanin Marko Miranović (23) uhapšen je zbog sumnje da je ukrao više mobilnih telefona saigračima.

Nakon saslušanja, pušten je da se brani sa slobode, a tužilac je djelo kvalifikovao kao krađu.

Iz Uprave policije saopšteno je da su službenici danilovgradske policije rasvijetlili četiri krađe počinjene na štetu igrača KK Danilovgrad i ženskog Rukometnog kluba „Danilovgrad“.

“Sprovedene izviđajne radnje ukazuju na osnovanu sumnju da je M.M. iz sportske hale u Danilovgradu, u prethodnom vremenskom periodu, za vrijeme odigravanja košarkaših utakmica Prve B Erste košarkaške lige, kao i prilikom održavanja treninga, od saigrača I.A. , Ž.S. i V.R. otuđio tri skupocjena mobilna telefonska aparata, dok je jedan otuđio od E.M. igračica Rukometnog kluba 'Danilovgrad'", saopšteno je iz policije.

Dva, od četiri ukradena telefona pronađena su i vraćena vlasnicima, a uskoro će, pojasnili su iz policije, vratiti i ostala dva.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz policije, ukupna vrijednost telefona koje je, kako sumnjaju ukrao Miranović, je oko 1.500 eura.

Sagovornik "Vijesti" rekao je da je Miranović ukradene telefone prodao u Herceg Novom i Nikšiću, a dva su, navodno, završila u Italiji.

Krađe u danilovgradskoj sportskoj hali dešavale su se i ranije. U martu 2012. godine, tokom košarkaše utakmice između KK “Danilovgrad” i KK “Ulcinj”, nestale su vrijedne stvari ulcinjskih košarkaša.

Košarkaši i uprava KK “Ulcinj“ tada su, šokirani činom, kazali da je prvi put da u Crnoj Gori tokom nekog sportskog duela sportisti bude pokradeni.

Igraču ulcinjskog kluba Alenu Đeljoševiću tada je ukraden skupocjeni ručni sat, lančić, jakna i dva telefona. Prema nezvaničnim podacima, vrijednost stvari koje su pokradene je oko 7. 000 eura. Ta krađa još nije rasvjetljena.

Bonus video: