Podgorica: Optuženi se grlili i ljubili da bi dokazali sutkinji da su se pomirili

Nezvanično, sukob između Brkovića i Slovinića nastao je zbog neraščišćenih novčanih računa.
830 pregleda 20 komentar(a)
Ažurirano: 19.12.2013. 19:50h

Scene iz latinoameričkih sapunica viđene su juče u sudnici podgoričkog Osnovnog suda - akteri vatrenog obračuna iz Budve Andrej Brković (33) i Goran Slovinić (44) zagrlili su se, a potom i poljubili kako bi sutkinji Vesni Pean pokazali da su se pomirili.

Nakon poljubaca i zagrljaja pomirenja, sutkinja je Sloviniću i Brkoviću, poslije sedam mjeseci ukinula, pritvor, zbog obračuna u restoranu “San Marino” u Budvi, koji se dogodio u maju.

Nakon ukidanja pritvora Brković je obećao da neće pobjeći, ako izađe iz pritvora i da će se odazivati na pozive suda, a potom je kazao da želi na slobodu jer “mjesecima nije vidio dijete”.

Zastupnik optužnice, zamjenik višeg državnog tužioca Miloš Šoškić protivio se ukidanju pritvora, ali je vijeće sudije Pean, nakon kraće konsultacije u drugoj prostoriji, odlučilo da uvaži zahtjev okrivljenih.

Na jučerašnjem ročištu predstavljeni su i nalazi vještaka grafološke, trasološke struke i balističara.

Branilac Brkovića, advokat Petar Kankaraš pitanja je usmjerio balističaru Milovanu Mihailoviću, od kojeg je tražio precizan odgovor o mjestima sa kojih je pucano i kretanjima projektila.

Jedno od Kankaraševih pitanja odnosilo se i na to da li je projektil, koji je napravio oštećenja na pregradnom zidu, došao iz unutrašnjosti ili sa spoljne strane.

“Od mene nije traženo da se u pismenoj formi izjasnim o pozicijama sa kojih je pucano. Međutim, na licu mjesta, na osnovu materijalnih tragova, odredio sam pozicije pucanja. Ono čega se sjećam sa sigurnošću je da unutar objekta postoji pozicija sa koje je pucano u pregradno zidno staklo”, odgovorio je Mihailović.

Na zahtjev Kankaraša, Mihailoviću je vijeće naložilo da odradi dopunsko vještačenje kako bi odredio pozicije sa kojih je pucano.

Tokom obračuna Brković je ka Sloviniću i tri njegova prijatelja, navodno, ispalio nekoliko hitaca, a zatim prema njima bacio i bombu, koja je pala na tendu restorana i tu eksplodirala.

Brković je tada ranjen, navodno u unakrsnoj vatri, što je Slovinić ranije demantovao.

Sukob između njih je, prema ranijim nezvaničnim informacijama “Vijesti”, nastao zbog neraščišćenih novčanih računa.

Sljedeće ročište zakazano je za 15. januar.

Galerija

Bonus video: