Kvalifikacije za EP ipak u maju

Umjesto u oktobru iduće godine, kako je saopšteno krajem prošlog mjeseca, 2. kolo kvalifikacija za EP će, ipak, biti odigrano u maju, kao što je i prvobitno bilo određeno
1 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 18.12.2013. 23:23h

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) ponovo je promijenila termin druge runde kvalifikacije za Evropsko prvenstvo za seniore, koje se 2015. godine održava u Italiji (Mesina, Katanija) i Bugarskoj (Varna, Plovdiv i Sofija, gdje je završnica).

Umjesto u oktobru iduće godine, kako je saopšteno krajem prošlog mjeseca, 2. kolo kvalifikacija za EP će, ipak, biti odigrano u maju, kao što je i prvobitno bilo određeno, ali uz pomjeranje datuma unazad.

Crna Gora je, podsjećanja radi, žrijebana u kvalifikacionu grupu E sa Holandijom, Hrvatskom i Rumunijom, i dobila organizaciju drugog od dva kvalifikaciona turnira (Hrvatska je domaćin prvog).

Taj turnir, po novom obavještenju iz Luksembruga, sjedišta CEV-a, na programu je od 16. do 18. maja (prvobitno je trebao da se odigra od 29. maja do 1. juna). S obzirom na to da je termin turnira u Hrvatskoj ostao nepromijenjen (23 – 25. maj), to znači da će Crna Gora biti domaćin prvog, a ne drugog kvalifikacionog turnira…

Podsjećanja radi, CEV je 26. oktobra promijenio datume druge runde kvalifikacija, zbog pomjeranja kalendara Svjetske odbojkaške federacije (FIVB), a usljed povećanja broja učesnika Svjetske lige na 28 timova.

Prvoplasirana selekcije iz grupe, nakon dva turnira, izboriće direktan plasman na EP, dok drugoplasirana ide u u treću rundu kvalifikacija (dvije utakmice, po jedna kod kuće i na strani, 23/24. i 30/31. maja 2015).

Bonus video: