Doktorka iz Hrvatske našla lijek za bolne menstruacije

Dmitrović je na ideju da u studiju u liječenju bolnih menstruacija uključi Viagru došla dok je boravila u Americi kao stipendista
302 pregleda 8 komentar(a)
menstruacija, Foto: Shutterstock
menstruacija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.12.2013. 08:36h

Žene koje pate od bolnih menstruacija više uopšte nisu osjećale bol samo pet minuta nakon što su im ljekari dali Vijagru, rezultat je studije koju je radila ginekolog dr Romana Dmitrović iz Hrvatske, u saradnji sa ljekarom Ričardom S. Legroom, piše 24sata.hr.

Ispitivanje je rađeno na ženama između 18 i 35 godina, koje se generalno dobrog zdravlja, ali pate od izrazito bolnih menstruacija.

Dmitrović je, piše portal 24sata.hr, na ideju da u studiju u liječenju bolnih menstruacija uključi Vijagru došla dok je boravila u Americi kao stipendista.

Njena ideja su vaginalete Vijagre, koje je za ovo istraživanje proizvela Pliva. Tokom istraživanja, dio žena , od njih ukupno 25, je dobijalo vaginalete, a dio placebo terapiju.

Dr Dmitrović sada traži sponzore za drugu fazu istraživanja. Procjenjuje se da će proći oko pet godina dok vaginalete Vijagre uđu u kliničku primjenu kao lijek protiv bolova.

Bonus video: