AUTOMOBILIZAM

Aćimić: Mnogo mi znači ova titula

"Priznanje koje sam dobio u Italiji, znači mi mnogo, pogotovo kada vam to uruči Žan Tod, presjednik FIA “, istakao je Aćimić
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2019. 07:31h

Crnogorski automobilistu Jovan Aćimić je i zvanično šampion centralne Evrope na brdskim stazama u kategoriji prototipove i formule.

Njemu je na svečanosti u italijanskom gradu Trevizu uručen pobjednički pehar.

"Dodjela priznanja za najuspješnije automobiliste centralne Evrope prošla je na visokom nivou kako takmičari zaslužuju. Od samog pocetka sezone išao sam ka najboljem rezultatu mada sam imao problema sa vozilom i tek na zadnje dvije trke sam uspio to da riješim i dovedem vozilo u red. I pored svih poteškoća, uspio sam da ostvarim ubjedljive pobjede u svojoj klasi na svakoj trci sto je na kraju rezultiralo šampionskom titulom centralne Evrope u kategoriji formula i prototipova zajedno. Priznanje koje sam dobio u Italiji, znači mi mnogo, pogotovo kada vam to uruči Žan Tod, presjednik FIA “, istakao je Aćimić.

Jovan skromno kaže da je za ovaj uspjeh zaslužan cijeli tim na čelu sa ocem I stricom.

“Što se tiče sljedeće sezone, očekujemo podršku dva jako bitna sponzora od kojih ce zavisiti sve, a u tom slučaju bi promjena bolida i šampionata bila sigurna”, zaključio je Aćimić, uz napomenu da mu je drago mi je što je uručeno priznanje i njegovom kolegi i prijatelju iz Srbije Milovanu Vesniću, za osvojenu titulu centralne Evrope na kružnim trkama.