Bujićevi advokati nezadovoljni vještačenjem

Prema mišljenju vještaka ''do ireverzibilnog krvarenja došlo je desetak minuta nakon što je Bujić ispalio hice''
260 pregleda 9 komentar(a)
Zoran Piperović, Foto: Vesko Belojević
Zoran Piperović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 17.12.2013. 14:25h

U Višem sudu u Podgorici nastavljeno je suđenje Šćepanu Bujiću, optuženom za ubistvo braće Gojačanin, na kom su Bujićevi advokati prigovorili su na nalaz vještaka sudske medicine.

Sud je odbio njihov zahtjev za novim vještakom.

Bujić je osumnjičen za ubistvo Ljubomira i Dejana Gojačanina.

Vještak sudske medicine dr Nemanja Radojević kazao je da je smrt Ljubomira Gojačanina nastupila zbog povreda krvnih sudova, kao posljedice dva, od ukupno tri ispaljena hica.

Prema mišljenju vještaka ''do ireverzibilnog krvarenja došlo je desetak minuta nakon što je Bujić ispalio hice''. Vještak se međutim nije mogao izjasniti o redosledu povreda, što je za advokate odbrane od velikog značaja, prenosi Antena M.

"U potpunosti prigovaram vještačenju dr Radojevića i od suda tražim da odredi drugog vještaka", zatražio je Bujićev advokat Zoran Piperović, sa čim se saglasio i drugi advokat odbrane Danilo Mićović.

U prilog tvrdnji o spornom vještačenju, Mićović je naveo i razliku u procjeni trenutka smrti pokojnog Ljubornira Gojačanina, koja je prema optužnici nastupila tri i po sata poslije ispaljenih hitaca. Odbrana je prigovorila i tome što je dr Radojević svoj nalaz dao bez uvida u spise drugih vještaka.

Protiv zahtjeva odbrane izjasnila se zastupnica optužbe Suzana Milić:

"Nema potrebe da se određuje drugi vještak, ako je potrebno dodatno pojašnjenje to može uraditi i ovaj vještak", kazala je Milić.

Vijeće sudije Vesne Pean odbilo je predlog odbrane za novim vještakom.

"Imajući u vidu zahtjev odbrane i stav tužioca, vještak Radojević će dobiti sve spise ovog predmeta, kako bi na narednom glavnom pretresu mogao da dopuni nalaz", precizirala je sudija Pean.

Zbog toga danas nije saslušan vještak balističke struke Milovan Mihajlović, koji će sačekati dopunu izvještaja kolege za sudsku medicinu. Naredno ročište zakazano je za 28 januar.

Bonus video: