Ivanović: Tražili su dokumenta jer istražujem privredni kriminal

Objasnio je da kod sebe posjeduje poverljiva dokumenta, za koja vjeruje da su bila cilj provalniku
53 pregleda 114 komentar(a)
Ažurirano: 17.12.2013. 20:44h

Nepoznata osoba ili više njih, u noći između ponedjeljka i utorka demolirali su automobil urednika emisije “Robin Hud” Darka Ivanovića.

Vozilo novinara bilo je parkirano ispred zgrade u kojoj živi kod “Pet udovica”, u Ulici Jola Piletića.

Ivanović je rekao da je oko 10 časova, kada je krenuo na sastanak, primijetio da mu je razbijen prozor na automobilu, nakon čega je pozvao policiju.

Ivanović je rekao da je u automobilu izvršena premetačina, ali da ništa nije ukradeno, iako je u automobilu bilo nekoliko vrijednih stvari...

"Ovo nije provalna krađa, jer ništa iz auta nije ukradeno. Sve unutra je razbacano i znam šta su tražili. Da su htjeli da ukradu mogli su... U autu se nalazio veoma vrijedan nakit, mala kamera, oprema za kamere, diskovi”, rekao je “Vijestima” Ivanović.

Kazao je da je vjeruje da su provalnici htjeli da ukradu povjerljiva dokumenta, koja se tiču privrednog kriminala, sumnjivih privatizacija i brojnih nepravilnosti u sistemu zdravstva, što, kako je rekao, novinarski istražuje u posljednje vrijeme.

"U tu priču umiješan je i jedan bitan privredni subjekat u Crnoj Gori i nevjerovatne činjenice o zloupotrebama u zdravstvu. Jutros sam htio da pokažem dio tih dokumenata jednom ministru, a ovo što se desilo me je spriječilo u tome”, rekao je vidno uznemiren Ivanović.

Dodao je da će u nekoj od svojih narednih istraživačkih emisija “Robin Hud” otkriti o čemu je riječ i da je u posljednje vrijeme imao “veoma čudne” razgovore u vezi svojih istraživanja.

Ivanovića su u toku dana saslušali službenici kriminalsitike CB Podgorica, kojima je saopštio detalje koji bi mogli da koriste istrazi.

Nije prvi napad

Rekao je da to nije prvi napad ne njegovu imovinu i njega.

"Prije pet mjeseci izbušene su mi gume na automnobilu. To nijesam prijavio policiji. Takođe, već duže vrijeme, zbog moje emisije, moja porodica i ja dobijamo prijetnje”, kazao je Ivanović.

Prije nekoliko dana, Ivanović je podnio tužbu protiv države zbog nezakonitog hap šenja dok je izvještavao o prinudnom iseljenju Podgoričanke Jelene Vučićević.

Njega su 29. novembra policajci iznijeli iz zgrade na Zabjelu sa lisicama na rukama, iako je stajao ispred stana izvještavajući o iseljenju, koje nije ometao. To se vidi i na snimku koji su spornog dana napravile njegove kolege, a koji je predložen sudu kao dokaz.

U tužbi podnijetoj Osnovnom sudu u Podgorici Ivanović traži 10.000 eura koje će, kako je naveo, pokloniti Domu za nezbrinutu djecu u Bijeloj.

Ako neće država, sam ću se odbraniti

Ivanović je kazao da je prinuđen da sam sebe brani, ukoliko ga država ne zaštiti.

"Sigurno ću sam sebe zaštititi. Od sada ću nostiti nešto sa sobom, da se zaštitim. Znam zašto sam na meti nekih ljudi. Nikom ne dugujem ništa i samo hoću da radim svoj posao. Niko ne bi želio da ovako nađe svoj automobil”, rekao je Ivanović.

Ekipa za uviđaje je izuzela meterijalne tragove, među kojima je i šrafciger za koji se sumnja da je korišćen prilikom obijanja vozila Ivanovića.

Materijalni tragovi, prema informacijama “Vijesti”, poslati su na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu.

Još tri vozila demolirana iste noći u istoj ulici

Iz Uprave policije saopšteno je “Vijestima” da su u noći između ponedjeljka i utorka u Ulici Jola Piletića oštećena još tri vozila.

“Registrovana su još tri oštećenja automobila u noći između ponedjeljka i utorka u Ulici Jola Piletića. Dvojica oštećenih vlasnika nijesu željeli da podnesu prijave, dok je treća ženska osoba to učinila u Centru bezbjednosti Podgorica”, kazali su iz policije.

Da li su slučajevi oštećenja vozila različitih vlasnika povezani iz policije nijesu željeli da prejudiciraju.

Kamera ih nije zanimala

Prema informacijama “Vijesti ” iz policije, tužilac je demoliranje vozila Ivanovića okarakterisao kao krivično djelo krađa u pokušaju.

Interesantno je da su službenici krimi-tehnike CB Podgorica prilikom uviđaja pronašli zaboden šrafciger, sa kojim je izvršena provala, u sjedištu automobila Ivanovića.

Dalja vještačenja u Forenzičkom centru pokazaće da li na njemu ima otisaka.

Takođe, kamera vrijedna 400 eura i dodatna oprema za nju vrijednosti oko 200 eura, nije ukradena iako je bila pri ruci osobi koja je obila Ivanovićev automobil.

Prema istim informacijama, nepoznata osoba je iz automobila žene, koja je prijavila provalu u njeno vozilo u Ulici Jola Piletića, ukrala samo naočare i lična dokumenta, dok Ivanovićeva lična dokumenta nijesu otuđena, iako su bila u obijenom autu.

Galerija

Bonus video: