Dubrovčanin policiji nije prijavio pucnjavu

Dragičević tvrdi da je neko pucao na njegov minibus, ali su prijavili samo polomljeno staklo
96 pregleda 35 komentar(a)
Pucnjava turistički minibus, Foto: Privatna arhiva
Pucnjava turistički minibus, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.08.2018. 06:28h

Nepoznati počinilac ili počinioci navodno su u blizini Kotora pucali na turistički minibus dubrovačkih tablica, koji je u tom trenutku prevozio putnike. U incidentu, koji se prema pisanju hrvatskih medija dogodio u nedjelju, niko nije povrijeđen.

Vozač Davor Dragičević tvrdi da je slučaj prijavio hercegnovskoj policiji, međutim, iz Uprave policije (UP) tvrde da njihovim centrima bezbjednosti nije prijavljena pucnjava.

“Prema dobijenom obavještenju od strane službenika Odjeljenja granične bezbjednosti (OGB) Herceg Novi, u neposrednoj blizini motela „Vinograd“, zaustavilo se putničko motorno vozilo — minibus hrvatskih registarskih oznaka kojom prilikom je vozač minibusa dao obavještenje službenicima OGB patrole Sutorina da mu je na putnom pravcu Kotor—Risan oštećeno zadnje vjetrobransko staklo, pritom ne navodeći na koji način mu je oštećeno staklo”, piše u odgovoru Uprave policije (UP).

Iz UP tvrde da su službenici OGB-a vozača obavijestili da će pozvati saobraćajnu patrolu iz Herceg Novog da se izvrši uviđaj i sačini zapisnik o oštećenju na vozilu.

“Tom prilikom vozač je izjavio da ne želi da prijavljuje događaj i da ne želi vršenje uviđaja, jer žuri, te je nakon toga nastavio putovanje prema graničnom prelazu Debeli brijeg”, piše u saopštenju UP.

Tvrde da hercegnovski policajci preuzimaju dalje mjere kako bi utvrdile činjenice u vezi sa ovim slučajem.

Vozilo „reno master“ pripada turističkoj agenciji Daria Dragičevića iz Dubrovnika. Prema saznanjima „Vijesti“, minibus pun turista kretao se iz Kotora prema Perastu kada je u nedjelju 29. jula nešto poslije 14 časova vozilo pogođeno, a očevici sumnjaju da je to najvjerovatnije učinjeno iz vatrenog oružja. U incidentu su polomljena oba stakla na zadnjem dijelu minibusa, ali srećom niko od putnika u vozilu nije povrijeđen.

Bonus video: