Četiri namirnice koje čine čuda za vašu liniju

Za vitku figuru nije dovoljno da se samo zdravo hranite već je neophodno i da se bavite nekim vidom sporta
86 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.12.2013. 14:15h

Svaka fizička aktivnost je dobrodošla, a u kombinaciji sa pravilnom ishranom će vam svakako donijeti željene rezultate. Ali, neke namirnice vam zaista mogu pomoći da brže izgubite kilograme.

Losos

Redovno konzumiranje lososa pomaže da se brže riješite neželjenih naslaga na struku.

Losos aktivira hormon štitne žlijezde za brži metabolizam, dok omega 3 masne kiseline pomažu u razgradnji masnih naslaga.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je bogato srednjelančanim trigliceridima koji su ponati kao MCTs. Njih naše tijelo koristi za energiju, što doprinosi da se višak koji unesemo ne pretvori u masne naslage. Tako da ukoliko želite da se riješite masnih naslaga koristite kokosovo ulje u kuvanju.

Cimet

Mnogima omiljeni začin, cimet je bogat i dijetetskim vlaknima, a pomaže našem tijelu da na najbolji način iskoristi insulin.

Ukoliko želite da smanjite kilažu, koristite cimet kao dodatak jelima ili svaki dan pojedite po četvrtinu kašike ovog začina.

Kafa

Kafa podstiče lučenje adrenalina, čime se tijelu šalje poruku da sagori masne naslage. Ako kafu popijete 20 minuta prije treninga, ona će djelovati kao stimulans koji će omogućiti da trenirate intenzivnije.

Ipak, sa kafom ne treba pretjerivati, a ukoliko želite da skinete višak izbjegavajte da je pijete sa mlijekom i šećerom.

Galerija

Bonus video: