U Hotelu “Premijer”

Barske priče: Večeras promocija knjige Milana Vujovića

Milan Vujović je do sada objavio romane “Agnostik ili kako je Jagoš završio pravo” i “Ništa se nije promijenilo”, knjigu zapisa “Život i ostalo”
0 komentar(a)
Milan Vujović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milan Vujović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.12.2013. 10:41h

Promocija knjige “Barske priče” Milana Vujovića biće održana večeras u 19 sati u Hotelu “Premijer”. Na promociji će pored autora govoriti Miodrag Lekić, Dragan Koprivica i Balša Brković. U programu će učestvovati i barski muzičari Zoran Vojvodić, Omer Hodžić i Džaja Beharović.

Milan Vujović je do sada objavio romane “Agnostik ili kako je Jagoš završio pravo” i “Ništa se nije promijenilo”, knjigu zapisa “Život i ostalo”, autor je duhovitih priča pod naslovom “Knjiga o Mikiju”. Sa Vladimirom Lukšićem napisao je knjigu “Šah u Baru”, sa Maksimom Lutovcem “Turniri Sozina 2003-2005”, a sa Suljom Mustafićem i Antom Bakovićem “Tradicionalna barska kuhinja”. Četvrt vijeka je bio dopisnik beogradske “Politike” iz Bara. Radi kao novinar i urednik u Radio Baru.

Član je UKCG, dobitnik nagrade Aktiva novinara Bara “Božidar Boško Milošević“ 1997. i druge godišnje nagrade Udruženja novinara Crne Gore 2000.

“Mogli bi nizati barske prirodne ljepote od jutra do sjutra, ali, toga bogatstva nema bez čovjeka, a Barani su sačuvali suživot, šale i pošalice, smijeh koji nije grijeh i svoj humor koji slavi specifičnu umjetnost življenja. Barski humor je jedinstven po svom osjećaju za mjeru, da se čovjek ne osjeti uvrijeđenim, a barsko usmeno pripovijedanje, ovjekovječeno u ovoj knjizi, u rangu je cetinjskog i staropodgoričkog”, kazao je o knjizi Vujovića, publicista Vladimir Lukšić na nedavno održanoj promociji u Baru.