Crnogorski ragbi: Arsenal pobijedio Budućnost sa 42:5

Predsjednik Budućnost Ivan Stojanović kazao je da je njegova ekipa imala veliki pad u igri
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.12.2013. 20:23h

Ragbi klub Arsenal iz Tivta osvojio je titulu jesenjeg prvaka crnogorskog ragbi prvenstva jer je u Baru u posljednjoj utakmici savladao podgoričku Budućnost rezultatom 42:5.

Trener Arsenala Nebojša Labović, koji je ovaj klub preuzeo prije mjesec dana, je zadovoljan rezultatom i igrom svojih izabranika, naručito zbog toga što su ranije na turniru u Nikšiću izgubili od podgoričke ekipe.

Predsjednik Budućnost Ivan Stojanović kazao je da je njegova ekipa imala veliki pad u igri i da je Arsenal zasluženo slavio.

Titulu jesenjeg prvaka osvojila je i ženska ekipa Arsenala koja je pobijedila djevojke iz Podgorice rezultatom 5:0.

U revijalnom dijelu jučerašnjeg dana ragbija u Baru odigran je i meč između tek sastavljene juniorske reprezentacije Crne Gore i njihovih vršnjaka iz beogradskog Partizana. Beograđani su imali taktičku nadmoć i slavili sa 33:5.

Završnica jesenjeg prvenstva, zbog promocije ovog sporta, održana je u Baru gdje je u toku formiranje petog crnogorskog kluba u ragbiju. Barski ragbisti danas će odrđati prvi trening na terenu sportskog centra Topolica. Organizator kluba je Aleksandar Rakočević, a prvi trener biće Jovan Petrović bivši igrač beogradskog BRK-a.

Za najboljeg seniorskog igrača jesenjeg dijela prvenstva proglašen je Aleksandar Bulatović kapiten Budućnosti, za juniorskog Jovan Kontić iz Arsenala, a kod djevojaka Elvira Beriša, takođe iz Arsenala.

Galerija

Bonus video: