Ko je u hotelima "Avala" i "Bjanka" boravio besplatno?

“Tražili smo izuzeće sutkinje Pavlović. O razlozima ne mogu da govorim bez konsulatacije sa klijentima”
252 pregleda 8 komentar(a)
Zoran Bećirović, Foto: Savo Prelević
Zoran Bećirović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.12.2013. 15:24h

Pravni zastupnik Bepler Džejkobson Montenegro, advokat Savo Kalezić, tražio je juče u kolašinskom osnovnom sudu izuzeće sutkinje Jadranke Pavlović, zbog čega je odloženo suđenje protiv bivšeg izvršnog direktora te kompanije Zorana Ćoća Bećirovića.

“Tražili smo izuzeće sutkinje Pavlović. O razlozima ne mogu da govorim bez konsulatacije sa klijentima”, rekao je Kalezić novinarima.

Firma Bepler Džejkobson Montenegro, tužila je Bećirovića jer je, navodno, omogućio neovlašćeno korišćenje kapaciteta u hotelima Avala i Bjanka - Františeku Lipki, Aleksandru Berezkovom, Maji Češljević, Momčilu Duloviću, Dijani Janković, Aleksandru Tvrdišiću i Žarku Velimiroviću, čime je oštetio firmu za 60.000 eura.

Kalezić je ranije, na pripremnom ročištu predložio saslušanje Bećirovića i ovlašćenog zastupnika zastupnik Beplera Mihajl Peskova. Predloženo je i saslušanje osoba kojima je Bećirović, kako piše u tužbi, neovlašćeno omogućio korišćenje hotelskih kapaciteta.

Beirovićev advokat Branko Čolović, protivio se saslušanju “trećih lica”, a predložio je saslušanje još jednog od preostala dva ovlaštena predstavnika firme.

S obzirom na to da je Viktor Golikov ekstradiran iz Crne Gore i nije dostupan sudu, on je predložio saslušanje Marina Lorinca.

Sud je tokom dokaznog postupka trebalo da obavi uvid u račune Beplera, koji su priloženi uz tužbu, a Čolović je na pripremnom ročištu kazao da Bećirović osporava te račune, jer smatra da je riječ o falsifikatima. Bećirovićevom advokatu bilo je sporno i to što je firma Bepler Džejkobson Montenegro angažovala advokate. Tim preduzećem, podsjetio je on, trenutno upravljaju privremeni likvidatori iz Londona, pa je, tvrdi Bećirovićev advokat, trebalo dostaviti sudu saglasnost likvidatora. Bećirović je prije mjesec dana podnio protivtužbu. Kako je rekao njegov advokat, ta firma nikada Bećiroviću nije ponudila ugovor o radu, niti je uplaćivan ni porez ni doprinos na njegovu zaradu.

Bonus video: