Stojanović: Ministri nijesu korumpirani, ali jesu oni niže od njih

U ovom trenutku mi nemamo saznanja da bilo koji ministar u Vladi ima veze s kriminalom. Na nižem nivou - da, rekao je Stojanović
21 komentar(a)
Sjednica Nacionalne komisije za antikorupciju, Foto: Savo Prelević
Sjednica Nacionalne komisije za antikorupciju, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.12.2013. 09:09h

Direktor policije Slavko Stojanović kazao je da na osnovu informacija kojima raspolaže policija, nijedan ministar u Vladi nije povezan s kriminalom, što ne znači da policija neće nastaviti da voditi operativna istraživanja.

“U ovom trenutku mi nemamo saznanja da bilo koji ministar u Vladi ima veze s kriminalom. Na nižem nivou - da. Postoje u određenim ministarstvima i određenim strukturama operativni saznanja za postojanje ove vrste krivičnog djela”, kazao je Stojanović na sjedinici Nacionalne komisije za antikorupciju.

Stojanović je to saopštio nakon što je direktorica MANS-a Vanja Ćalović pitala da li je napravljena analiza o tome da li su funkcioneri u sprezi s kriminalom i da li bi zbog toga uhapsio nekog ministra u vladi ili premijera.

Ona je kazala da nije dobila konkretan odgovor, što tumači da direktoru policije “nije ni u primisli da hapsi ministre i premijera”.sebne sjednice o borbi protiv korupcije u sektoru javnih nabavki i građevinarstva. Zaključeno je da NK preporuči Ministarstvu rada i socijalnog staranja da objavi analitičke kartice o davanjima socijalne pomoći, te da nadležni državni organi daju prioritet obavezama iz akcionih planova za poglavlja 23 i 24. Dogovoreno je da se preporuči Vladi i Skupštini da se povećaju budžeti za pravosuđe, posebno za tužilaštvo.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti" od 14. decembra