Budvanska rivijera furiozna protiv Rešovije, još pobjeda do druge faze!

Ovim trijumfom, četa Siniše Reljića značajno je povećala šanse da se dočepa druge faze
3 komentar(a)
Ažurirano: 12.12.2013. 19:15h

Budvani su, definitivno, imali svoje veče, i to u najvažnijem trenutku – crnogorski šampion je, sasvim neočekivano, porazio Rešoviju maksimalnim rezultatom, za svega 77 minuta igre. Predvođen super raspoloženim Markom Bojićem (čak 70 odsto realzacije napada, tri poena iz bloka, 69 odsto pozitivnog prijema, 44 odsto idealnog), koji je protiv bivšeg kluba sa kojim je prošle godine osvojio titulu u Poljskoj i igrao finale CEV kupa, crnogorski šampion je očitao lekciju prvaku Poljske, jedne od tri najjače lige u Evropi, drugi put u grupi (u Žešovu je bilo 3:2), i ostao u trci za prolaz u drugu rundu.

Domaćin je potpuno anulirao sve adute Rešovije, čiji trener ni čestim izmjenama tokom meča nije uspio da promijeni sudbinu utakmice. S obzirom na dosadašnje partije u grupi C (izuzev meča u Parizu), bila bi prava šteta da Budvanska rivijera ne izbori prolaz u narednu rundu.

Budvanima sada ostaje još jedan korak, treba im pobjeda od tri boda (trijumf sa 3:0 ili 3:1) u posljednjem kolu u gostima protiv českog Jihostroja, koji je u Budvi već savladan 3:0.

Sa pobjedom od 3:0, Rivijera je sigurno ide dalje kao barem drugoplasirana ekipa, bez obzira na rezultat meča između Rešovije i Pari voleja u posljednjem međusobnom meču. Budvani mogu i do prvog mjesta, ako slave 3:0, a Rešovija dobije Pari volej 3:2.

U tom slučaju, sve tri ekipe bi imale po 12 bodova, ali bi Budvani imali najbolji set-količnik...

"Imao sam veliku želju da se protiv bivšeg kluba pokažem u najboljem svjetlu. Utakmica je bila veoma važna, trebala su nam sva tri boda, i na kraju je presudilo veliko srce, požrtvovanje. U takvim uslovima smo morali da dobijemo, svi smo presrećni. Ništa ne bismo postigli bez ovih navijača, potpuno je drugačije kada je pozorišna atmosfera i kada je takvo navijanje. Bilo je sjajno, bili su nam igrač više. Nije gotovo, trebaju nam još tri boda protiv Jihostroja. Ali smo već u prvom meču sa njima dokazali da ne mogu sa nama da se nose, tako da nijednog trenutka ne treba negativno da razmišljamo, ili da smo u stresu, već samo jako od početka do kraja i nadam se da ćemo da idemo u drugi krug, jer zaslužujemo", rekao je Marko Bojić.

Budvani su bili sigurniji u prvom setu, manje su griješili od rivala (5-9), što je na kraju i presudilo, jer su domaći odbojkaši boljim napadom (52-38 odsto) nadoknadili mnogo bolji učinak Rešovije na bloku (6-2). Do 8:8 igralo se poen za poen, a onda je nakon servis greške gostiju, Marko Bojić izblokirao Novakovskog prvi put za „plus dva“ (10:8).

Isti igrač (u prvom setu je osvojio najviše poena od svih na terenu, ukupno pet) je kontrom donio tri poena prednosti na 12:9, da bi Šuljagić, novom kontrom, donio velikih 16:12 na drugom tehničkom tajm-autu. Na 19:15 je trener gostiju Maciej Pajak zamijenio dijagonalu, umjesto tehničara Tihačeka i korektora Šopsa je uveo Džizge i Konarskog.

Već u sljedećoj akciji je Veres pogriješio u napadu za 20:15, da bi Bojić iz kontre, poslije nekoliko odličnih odbrana Budvana u ovom poenu, donio 22:16, kada je ovaj set i definitivno odlučen.

Da je Bojić posebno motivisan i inspirisan za igru protiv bivšeg kluba, vidjelo se na početku drugog seta. Primač servisa Budvana je sa tri uzastopna poena (prvi napad, blok i kontra) donio našem šampionu prednost na prvom obaveznom odmoru od 8:4.

Kada je Vojin Ćaćić „pajpom“ donio prednost od 10:5, bilo je evidentno da su Budvani uhvatili pravi zalet za vođstvo od 2:0. To se moglo zaključiti nakon drugog tehničkog tajm-auta (16:11), a definitivno je sve bilo odlučeno kada je Bojić realizovao tešku kontru za 21:17...

Rešovija je bolje počela treći set, na prvom tehničkom tajm-autu je vodila 8:6, imala dva poena prednosti do 13:11, a onda je krenuo preokret.

Serijom 7:0, Budvani su poveli 16:13, a brzo poslije toga i 20:16. Rešovija je priprijetila na 20:19 i 23:22, ali je Bojić donio prvu set loptu, da bi Ahrem ispucao loptu u mrežu i tako omogućio veliko slavlje domaćinu na terenu i tribinama (Luka Šuljagić je završio u zagrljaju „gusara“ na tribinama).

Galerija

Bonus video: