MOTO GP

Markes: Ne bi mi smetalo da Lorenco dođe u Hondu

Ugovori četvorice najboljih vozača Moto GP šampionata ističu na kraju 2014. godine, a mediji spekulišu da će Honda pokušati da dovede Lorenca iz Jamahe, kao zamjenu za Danija Pedrosu
0 komentar(a)
Lorenco i Markes, Foto: Reuters
Lorenco i Markes, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.12.2013. 17:26h

Svjetski šampion Moto GP šampionata, vozač Repsol Honde Mark Markes rekao je danas da ne bi imao ništa protiv da u tu ekipu 2015. godine dođe njegov veliki rival Horhe Lorenco.

Ugovori četvorice najboljih vozača Moto GP šampionata ističu na kraju 2014. godine, a mediji spekulišu da će Honda pokušati da dovede Lorenca iz Jamahe, kao zamjenu za Danija Pedrosu.

Honda je željela da angažuje Lorenca i prošle godine, kada je Kejsi Stoner objavio da se povlači, ali je Španac produžio ugovor sa Jamahom.

Upitan da li bi stavio veto na Lorencov dolazak u Hondu, Markes je odgovorio: "Ne, nikako".

"Ja želim da budem u toj (Hondinoj) garaži. Nije važno ko će biti sa mnom, ko će doći ili da li će Pedrosa ostati. Važno je da ja budem tamo. Od svakog klupskog kolege ću pokušati da naučim što više. To je sve", rekao je Markes, prenijeli su španski mediji.

"Teško je reći da li spekulacije smetaju Pedrosi, ali ako bih se stavio na njegovo mjesto... To još nisam doživio, ali sigurno je da te takve stvari poremete. Meni se to ne bi dopalo, drugi vozač dolazi i pobjeđuje", dodao je on.

Direktor Jamahe Lin Džarvis rekao je početkom nedjelje da želi da ponudi Lorencu novi ugovor.