Direktor Uprave policije imenovao nove šefove SAJ-a i CB Pljevlja

Dosadašnji načelnik CB Pljevlja Darko Ćorac će biti raspoređen na druge poslove i zadatke u okviru Uprave policije
52 pregleda 9 komentar(a)
Uprava policije, Foto: Gov.me
Uprava policije, Foto: Gov.me
Ažurirano: 12.12.2013. 16:12h

Direktor Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Slavko Stojanović danas je donio odluku o dvije kadrovske promjene, saopšteno je iz te institucije.

Kako se navodi u saopštenju, Stojanović je na mjesto komandanta Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) imenovao Vojislava Dragovića, dosadašnjeg rukovodioca Operativno–komunikacionog centra (OKC), dok je za načelnika Centra bezbjednosti (CB) Pljevlja postavljen Peđa Tanjević, koji je do sada obavljao poslove zamjenika komandanta Posebne jedinice policije (PJP).

Dosadašnji načelnik CB Pljevlja Darko Ćorac će biti raspoređen na druge poslove i zadatke u okviru Uprave policije.

"Shodno utvrđenom činjeničnom stanju u izvještaju Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije, biće podnijet prijedlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv dosadašnjeg komandanta SAJ-a, Mladena Markovića", navodi se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević ranije je saopštio da je Unutrašnja kontrola našla da u postupanjima komandanta SAJ-a Markovića, u susret kontroverznom predavanju savjetnika predsjednika Crne Gore, Veselina Veljovića u policijskom kampu na Zlatici pred nedavne lokalne izbore, kao i tokom događaja, postoji teža povreda službene dužnosti iz Zakona o unutrašnjim poslovima, zbog čega će protiv njega pokrenuti disciplinski postupak.

On se pozvao na član Zakona, koji kao težu povredu službene dužnosti označava i “svaku radnju, odnosno propuštanje radnje kojom se onemogućava, ometa ili otežava izvršavanje službenih zadataka”. Protiv Markovića je predloženo pokretanje disciplinskog postupka.

“Unutrašnja kontrola je predložila direktoru policije, čije je to zakonsko ovlašćenje, da preispita profesionalnu odgovornost komandanta SAJ-a povodom predmetnog događaja. Moje očekivanje je da će direktor policije uvažiti preporuku Unutrašnje kontrole”, kazao je Konjević.

Za teže povrede službene dužnosti može se izreći novčana kazna u iznosu od 30 odsto mjesečne zarade za period od jednog do šest mjeseci, nemogućnost sticanja zvanja u trajanju od dvije do četiri godine, kao i prestanak radnog odnosa.

Bonus video: